Espoonlahden aluekirjasto rakennetaan lapsiperheille – kauppakeskuskirjaston erikoisuuksia ovat keittiöpaja ja oma piha-alue

Uuden Lippulaivan on määrä valmistua Espoonlahteen kahden vuoden päästä. Havainnekuva / Citycon

Espoonlahden uutta aluekirjastoa suunnitellaan erityisesti lapsiperheiden tarpeita ajatellen.

Kirjastoon tulee kattava lasten ja nuorten osasto, keittiöpaja ja 200 hengen monitoimitila.

Kirjaston erikoisuutena on oma piha-alue.

Kirjasto aukeaa keväällä 2022 kauppakeskus Lippulaivan kolmanteen kerrokseen. Kirjaston piha-alue sijoittuu Lippulaivan kevyelle liikenteelle varatulle eteläpuolelle.

Lippulaivaa rakennuttava Citycon ja Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen noin 3000 neliön suuruisesta kirjastotilasta, jonka yhteyteen tulee kaupungin asiointipiste.

Kirjastosta halutaan tehdä innovatiivinen ja uniikki, ja sen suunnitteluun on tarkoitus osallistaa lähialueen asukkaita.

Lippulaiva on Cityconin hanke, jossa puretun vanhan kauppakeskuksen paikalle rakennetaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi kauppakeskus.

Uudessa Lippulaivassa on kokonaisuudessaan noin 44 000 vuokrattavaa neliötä ja noin 80 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa ja palvelua.

Ankkurivuokralaisia ovat kirjaston lisäksi muun muassa K-Supermarket, Prisma, Lidl ja Tokmanni.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut