Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona siirsi espoolaisen potkunyrkkeilijä Tino Saarikankaan peruskuntokaudelle

Kamppailulajit: Espoolainen potkunyrkkeilijä siirtyi etuajassa kesän harjoitusohjelmaan.

Espoolainen potkunyrkkeilijä Tino Saarikangas ei ole lopettanut treenaamista, vaikka urheilu on ottanut ison takaiskun koronaviruksen takia. Vaikka kisakausi on mennyt penkin alle, on kesällä 22 vuotta täyttävä Saarikangas hyvillä mielin.

– Yleensä kesällä meillä on offseason, niin nyt mentiin suoraan vähän niin kuin offseasonille. Me aloimme treenata tosi paljon perusominaisuuksia kuten lenkkeilyä ja puntilla käyntiä.

Espoon Kehähaita edustava Saarikangas on nyt kuntoillut paljon kotikulmilla ja on päässyt käymään omalla lähikuntosalilla. Espoolainen on pystynyt myös treenaamaan oman lajinsa parissa näinä aikoina, vaikka oma kamppailusali onkin suljettu.

– Aika paljon lajiakin on päässyt parin treenikaverin kanssa treenaamaan, ja ollaan tehty lajikohtaisia treenejä ulkona.

Kesän peruskuntokausi antaa Saarikankaalle mahdollisuuden parantaa omaa kuntoa, ja nyt kun kisakausi on peruttu, jää espoolaiselle riittävästi aikaa treenaamiseen.

– Peruskuntotreenien määrä oli pienempi silloin kun minä kilpailin. Me otimme kilpakaudella enemmän tehoja irti ja vähemmän treenejä viikkoon, se on kilpakauden harjoittelua.

Saarikangas voitti Irlannin World cupin maaliskuun alussa. Kisoissa hän pääsi myös ottelemaan gaalaillassa, joka myös televisioitiin Irlannin kanaville.

Itse finaalissa Saarikangas huomasi kehittyneensä, vaikka vastassa olikin maailmanluokan potkunyrkkeilijä, saksalainen Kian Golpiran.

– Finaalissa mulla oli vastassa entinen maailmanmestari, jonka olen nyt voittanut kolme kertaa, mutta joka kerta on ollut vaikeata. Nyt huomasin kehittyneeni, kun voitin hänet 3–0 näissä kisoissa. Olen selvästi mennyt parempaan suuntaan. Mutta se oli hyvä ottelu, ja kyseessä oli kuitenkin kova äijä.

Seuraavana Saarikankaalla oli tähtäimessä Itävallan World cup, joka peruttiin. Myös Unkarin sekä Italian kisoihin oli tarkoitus lähteä touko- ja kesäkuussa, mutta nämäkin kisat peruttiin koronan takia.

Varasuunnitelmana oli myös SM-kisat Tapiolan urheilupuistossa maaliskuun puolessavälissä. Kisat kuitenkin peruttiin, ja vielä ei tiedetä, että pidetäänkö vuoden 2020 SM-kisoja ollenkaan.

– Olisin saanut sellaisen superottelun painoluokkaa kevyempää Euroopan mestaria vastaan. Ja sen jälkeen mietittiin, että oltaisiin menty plan b:nä nyrkkeilyn SM-kisoihin.

Oman kisakauden yllättävä loppu oli espoolaiselle suuri pettymys, mutta hän lähtee positiivisella mielellä aikaiseen alkukauteen.

– En näe tätä ongelmana mitenkään tulevaisuuden kannalta. Se vaan ärsyttää lähitulevaisuudessa, koska oma kisakausi ja kilpailut joihin olen tähdännyt, ovat jääneet pois.

Saarikangas on suunnannut katseensa syksyä päin. Kesä jatkuu peruskuntokautena.

– Nyt mennään aika päivä päivältä. Mä odotan kovasti syksyä ja sitä mitä se tuo.

Seuraavat Euroopan mestaruuskisat ovat lokakuussa, ellei niitä peruta koronan takia.

– Euroopan mestaruus, se on tähtäimessä.