Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kaupunki vastaanottokeskuksen koronatilanteesta: "Ulkopuolinen henkilö ei voi tietää, ketkä ovat karanteenissa tai eristyksessä"

Espoon kaupunki otti torstaina kantaa Nihtisillassa sijaitsevan vastaanottokeskuksen koronatilanteeseen.

Yle uutisoi keskiviikkona, että vastaanottokeskuksessa asuvia turvapaikanhakijoita on karanteenimääräyksistä huolimatta tavattu mm. kauppakeskus Sellossa ja paikallisessa marketissa. Ylen mukaan asiasta oli ilmoittanut poliisille S-ryhmä. Myös Länsiväylä siteerasi Ylen uutista.

Luonan hallinnoimassa Espoon vastaanottokeskuksessa havaittiin vappuviikolla koronavirusepidemia. Espoon tartuntatautilääkäri asettikin viime viikolla sairastuneet eristyksiin ja altistuneet karanteeniin.

Hieman yli 400 turvapaikanhakijan joukossa on tavattu noin sata koronatartuntaa, ja merkittävän osan asukkaista todettu altistuneen taudille.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan vastaanottokeskus ei ole rakennuksena tai kokonaisuutena karanteenissa, vaan karanteenit koskevat aina nimettyjä henkilöitä.

Espoon mukaan taudin jo sairastaneet ja siitä parantuneet eivät ole karanteenissa, eivät myöskään vastaanottokeskuksen ulkopuolella erillismajoituksessa asuvat turvapaikanhakijat.

– Ulkopuolinen henkilö ei voi tietää, ketkä ovat karanteenissa tai eristyksessä. Olemme pyytäneet vastaanottokeskusta ilmoittamaan Espoon tartuntatautiyksikköön, jos karanteenia tai eristystä rikotaan, jotta viranomaiset voivat ryhtyä vaadittaviin toimiin, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Luonan keskiviikkoisen tiedotteen mukaan vastaanottokeskuksen asukkaista 25 on jo parantunut taudista, ja heitä liikkumisrajoitukset eivät enää koske.