Espoon kaupunki vastaanottokeskuksen koronatilanteesta: "Ulkopuolinen henkilö ei voi tietää, ketkä ovat karanteenissa tai eristyksessä"

Espoon kaupunki otti torstaina kantaa Nihtisillassa sijaitsevan vastaanottokeskuksen koronatilanteeseen.

Yle uutisoi keskiviikkona, että vastaanottokeskuksessa asuvia turvapaikanhakijoita on karanteenimääräyksistä huolimatta tavattu mm. kauppakeskus Sellossa ja paikallisessa marketissa. Ylen mukaan asiasta oli ilmoittanut poliisille S-ryhmä. Myös Länsiväylä siteerasi Ylen uutista.

Luonan hallinnoimassa Espoon vastaanottokeskuksessa havaittiin vappuviikolla koronavirusepidemia. Espoon tartuntatautilääkäri asettikin viime viikolla sairastuneet eristyksiin ja altistuneet karanteeniin.

Hieman yli 400 turvapaikanhakijan joukossa on tavattu noin sata koronatartuntaa, ja merkittävän osan asukkaista todettu altistuneen taudille.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan vastaanottokeskus ei ole rakennuksena tai kokonaisuutena karanteenissa, vaan karanteenit koskevat aina nimettyjä henkilöitä.

Espoon mukaan taudin jo sairastaneet ja siitä parantuneet eivät ole karanteenissa, eivät myöskään vastaanottokeskuksen ulkopuolella erillismajoituksessa asuvat turvapaikanhakijat.

– Ulkopuolinen henkilö ei voi tietää, ketkä ovat karanteenissa tai eristyksessä. Olemme pyytäneet vastaanottokeskusta ilmoittamaan Espoon tartuntatautiyksikköön, jos karanteenia tai eristystä rikotaan, jotta viranomaiset voivat ryhtyä vaadittaviin toimiin, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Luonan keskiviikkoisen tiedotteen mukaan vastaanottokeskuksen asukkaista 25 on jo parantunut taudista, ja heitä liikkumisrajoitukset eivät enää koske.

Eristys ja karanteeni

Eristykseen asetetaan henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristyksen vähimmäiskeston ja vähintään kahden oireettoman vuorokauden jälkeen henkilö voi liikkua kuten muutkin.

Terve mutta koronavirustartunnalle altistunut henkilö asetetaan karanteeniin kahdeksi viikoksi altistushetkestä siltä varalta, että hän myöhemmin sairastuu. Karanteenissa oleva saa ulkoilla itsekseen mutta ei saa käydä esimerkiksi ruokakaupassa.

Lähde: Espoon kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut