Sello laajemmaksi, lämmin ylikulku radan yli ja kokonainen uusi kortteli – Leppävaaran mullistava kaava tulossa nähtäville

Näkymä pohjoisesta, keskellä uusi jalankulkuyhteys radan yli ja sen päädyssä Sellon laajennus. Vasemmalla alhaalla on jo olemassa oleva torniasuintalo. Arkkitehtitoimisto Sarc

Paavo Rantalainen

Rautatien ja Turuntien halkaisema Leppävaara pyritään lähivuosina kuromaan yhtenäiseksi kaupunkikeskukseksi. Radan päälle tulisi uusi ylikulku ja sen pohjoispuolelle runsaasti uutta rakennusoikeutta.

Asemakaavoitus on ollut vireillä noin seitsemän vuotta. Suunnitelmista on nyt valmistunut asemakaavaehdotus, joka on tulossa nähtäville.

Johtavana ajatuksena on saada Leppävaarasta yhtenäinen. Kaupunkikuva on tällä hetkellä kovin erilainen pohjois- ja eteläpuolella.

Asemakaava mahdollistaisi kauppakeskus Sellon laajennuksen rautatien puolella, uuden lämpimän jalankulkuyhteyden radan ja Turuntien yli sekä pohjoispuolella korkeita asuintaloja, hotellin ja toimistotiloja.

Kauppakeskus voi suunnitelmien mukaan laajentua nykyisen bussiterminaalin päälle. Jalankulkuyhteys olisi samalla Leppävaaran matkakeskus junaliikenteelle. Sellon laajennuksen alle muodostuisi säältä suojattua odotustilaa.

Läkkitorin yhteyteen on suunniteltu uusi puisto.

Kaava-alueen rakennusoikeus on huomattava, noin 200 000 kerrosneliötä, jossa on lisäystä 46 000 kerrosneliötä. Uusi asukkaita kaavaehdotus voisi tuoda arviolta noin 800.

Pysäköintiä varten on ehdotuksessa varattu molemmin puolin rataa pysäköintilaitokset.

Asemakaavoitus käynnistettiin alueen maanomistajien aloitteesta. Alueelle ovat suunnitteluvarauksen saaneet muassa Sponda, Scandic Hotels, Skanska Talonrakennus, YIT ja Kauppakeskus Sello.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asiaa keskiviikkona 13. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.