Espoo pohtii, miten uimahallit voisi avata – tavoitteena, että maauimalaan pääsee 1. kesäkuuta

Rajoitukset: Espoossa odotetaan aluehallintoviraston linjauksia.

Uimareilla ei ole asiaa Leppävaaran maauimalaan ainakaan ennen kesäkuun alkua. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoossa selvitellään Leppävaaran maauimalan ja uimahallin sekä muiden uimahallien avaamisajankohtaa. Maamme hallituksen mukaan niitä voidaan avata 1. kesäkuuta niin, ettei ylitetä 50 henkilön määrää. Lisäksi etäisyyttä pitää olla riittävästi henkilöiden välillä.

Uimahalliasiantuntija Ari Jaakkola miettii, miten toteutetaan se, ettei hallissa tai maauimalassa ole liikaa ihmisiä samaan aikaan. Henkilökunta vie jo osan paikoista.

– Päästetäänkö päivän mittaan yksi asiakas sisään, kun yksi on tullut ensin pois? Avattaisiinko pelkästään maauimalan puoli, Jaakkola pohdiskelee.

Hän miettii, voitaisiinko maauimalassa noudattaa 500 henkilön rajaa, joka koskee tapahtumia.

Liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko toivoo, että ensi viikon aikana heillä on tiedossa aluehallintoviraston linjaus asiaan.

– Meillä on pyrkimys päästä avaamaan kesäkuun 1. päivä. Ehkä ensimmäisenä avattaisiin maauimala. Meidän on selvitettävä myös sitä pystytäänkö Leppävaarassa rajaamaan niin, ettei siellä mennä ollenkaan sisälle, Ikävalko jatkaa.

Maauimala on yleensä auennut äitienpäivää seuraavalla viikolla.

Espoon sulki vähän ennen maaliskuun puoliväliä uimahallinsa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Sen jälkeen aloitettiin niissä yleensä kesällä hallien ollessa kiinni tehtävät huolto- ja korjaustoimet.

– Huollot ovat nyt siinä vaiheessa, että maauimala sekä Leppävaaran ja Keski-Espoon uimahallit voitaisiin niiden puolesta avata kesäkuun alussa. Espoonlahden remontti on vähän venynyt, joten sen valmistuminen ei ole varmaa. Olarin kohdalla pohdimme kannattaisiko sitä edes avata kolmeksi viikoksi, koska se menee kiinni juhannukselta, Jaakkola selvittää.

Tavoitteena on ollut, että korovirustilanteen antaessa myöden uimahalleja voitaisiin pitää jollain aikataululla auki myös kesällä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut