Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppoja putkahtelee nyt ennätystahtia – "Parhaina päivinä uusia kauppoja on perustettu jopa 50 kappaletta"

Uusia verkkokauppoja perustetaan nyt ennätystahtia, tiedottaa verkkokauppapalvelu My Cashflow.

Yrityksen liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen kertoo tiedotteessa, että pelkästään My Cashflow'n kautta uusia verkkokauppoja on perustettu alkuvuoden aikana yli tuhat.

– Parhaina päivinä uusia kauppoja on perustettu jopa 50 kappaletta.

My Cashflow'n palvelua käyttää tiedotteen mukaan noin joka viides suomalainen verkkokauppa, joten koko maan uusien verkkokauppojen syntytahti lienee vielä kovempi.

Tiedotteen mukaan verkkokauppoja perustavat tällä hetkellä yritykset kaikilta toimialoilta. Aikaisemmin esimerkiksi ravintolat perustivat verkkokauppoja harvemmin, mutta nyt tilanne on toinen.

– Uskon, että tällä kriisillä on myös positiivisia vaikutuksia. Yritykset joutuvat miettimään uusia toimintamalleja. Esimerkiksi ruoan tilaus verkosta ja kotiinkuljetus ovat todennäköisesti tämän poikkeuksellisen jakson jälkeen uusi normaali, Juntunen kommentoi tiedotteessa.

Myyntiennätyksiä rikotaan viikko viikolta.

Liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen, My Cashflow

Lue lisää: Korona on vauhdittanut verkkokaupan kasvua – yli 50-vuotiaat ostavat yhä ahkerammin

Liikennemäärät ja myynnit ovat verkkokaupoissa My Cashflow'n mukaan kovassa kasvussa. Juntunen kertoo tiedotteessa, että verkkokauppojen volyymit ovat kasvaneet alkuvuodesta sata prosenttia.

– Eikä tahti näytä hidastuvan, vaan myyntiennätyksiä rikotaan viikko viikolta.

Samaa viestiä verkkokaupan kasvusta on tullut muiltakin tahoilta.

Esimerkiksi pari viikkoa sitten julkaistun Kaupan Liiton jäsenkyselyn mukaan myynti on kasvanut yli 70 prosentilla ruoan verkkokaupoista. Erikois- ja tavaratalokaupoilla koronavirus on vauhdittanut digimyyntiä yli 35 prosentissa verkkokauppoja.

Kesko puolestaan tiedotti vappuna, että ruoan verkkokaupan kasvu on parhaina viikkoina ollut jopa 800 prosenttia.