Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Kymmenen hengen raja pysyy kokoontumisissa toukokuun loppuun asti – Ministeri linjaa HS:ssa tulevaa käytäntöä

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä toukokuun loppuun asti. Kesän osalta päätöksiä ei vielä ole tehty, tiedottavat aluehallintovirastot. Kielto perustuu tartuntatautilakiin ja koskee sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Kokoontumislaissa yleisellä kokouksella tarkoitetaan mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta, johon muutkin kuin nimenomaisesti kutsutut voivat osallistua tai jota he voivat seurata.

Kesän tapahtumia koskevia päätöksiä ei tehdä tässä vaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa aluehallintovirastoille ohjauskirjeen kesän osalta myöhemmin, jonka jälkeen aluehallintovirastot valmistelevat päätöksensä, sanotaan tiedotteessa. Kesän tapahtumakirjo on laaja, tapahtumia ja toimintaa on huvipuistoista erilaisiin leireihin ja kilpailuihin. Uusia päätöksiä koskevia selvitettäviä asioita ja huomioitavia näkökulmia on myös paljon ja päätökset pitää valmistella huolellisesti.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertoi Helsingin Sanomille 1. kesäkuuta voimaan tulevan ohjeistuksen osalta, että hallitus suosittaa yksityisiä tilaisuuksia alle 50 hengen tilaisuuksiksi. Alle 500 hengen tilaisuuksia voivat olla yleisötilaisuudet.

Kososen mukaan kysymys ei ole siitä, mikä on tapahtuman sisältö. Kysymys on yksityisesti koolle kutsutuista ja yleisesti koolle kutsuista yleisötilaisuuksista, hän kertoi HS:lle.

Aluehallintovirastojen tiedotteessa sanotaan, etteivät ne tässä vaiheessa pysty antamaan vastauksia kesää koskeviin tapahtumakohtaisiin kysymyksiin, koska tarkempia ohjeita ja kriteerejä ei ole vielä laadittu. Kesää koskevat päätökset valmistellaan toukokuun loppuun mennessä ja niistä tiedotetaan sen jälkeen.

Aluehallintovirastot lisäävät verkkosivuilleen vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sitä mukaa, kun uutta ohjeistusta saadaan.

Lähde: Suomi.fi