Espoolaiskansanedustaja vaatii kasvomaskeja pakollisiksi julkisissa tiloissa – "Tärkeä työväline kohti normaalimpaa arkea"

Espoolaiskansanedustaja Mia Laihon mukaan kansalaiset voisivat käyttää myös kankaisia maskeja. Arkisto/Timo Seppäläinen

Kokoomuksen espoolainen kansanedustaja Mia Laiho vaatii kasvomaskien käyttöä pakolliseksi kaupoissa, joukkoliikenteessä sekä julkisissa tiloissa, joissa ei voida huolehtia turvaväleistä.

Myös Espoon kaupunginvaltuustossa istuva Laiho – siviiliammatiltaan lääkäri – on jättänyt aiheesta hallitukselle toimenpidealoitteen.

– Kasvomaskin käytön velvoittaminen olisi tärkeä työväline kohti normaalimpaa arkea. Kasvosuojaimen velvoittava käyttö muistuttaisi poikkeustilasta sekä turvavälien ja käsihygienian tärkeydestä tartuntojen ehkäisyssä. Se lisäisi myös riskiryhmiin kuuluvien ihmisten mahdollisuuksia asioida turvallisesti kaupoissa ja muissa julkisissa tiloissa, Laiho kirjoittaa tiedotteessa.

Laihon mukaan kansalaiset voisivat käyttää myös kankaisia suojaimia.

Toimenpidealoitteen on allekirjoittanut Laihon lisäksi 13 muuta kansanedustajaa, heidän joukossaan kokoomuksen espoolaisedustajat Kai Mykkänen ja Kari Tolvanen

Sosiaali- ja terveysministeriö ja hallitus eivät ole antaneet suositusta käyttää maskia julkisissa tiloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.