Kouluihin paluu lisää joukkoliikennettä – joissain tapauksissa ei ole pystytty järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä

Peruskoulujen lähiopetus alkaa jälleen 14. toukokuuta. Arkisto / Katja Juurikko

Peruskoulujen palatessa lähiopetukseen 14. toukokuuta on sillä vaikutuksensa myös HSL:n liikenteeseen. Bussit kulkevat edelleen pääosin kesäaikatauluin, mutta osalla koululaisten käyttämistä bussilinjoista ajetaan lisälähtöjä ja osa linjoista palaa loppulukukauden ajaksi talviaikatauluihin. Myös junia pidennetään, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

Koulujen avautumisen myötä ajetaan lisälähtöjä useilla eri bussilinjoilla. Eri HSL-kunnissa ajettaviin lisälähtöihin voi tutustua liikennetiedotteessa HSL:n nettisivuilla. Kaikki ajettavat lähdöt päivitetään myös Reittioppaaseen ja näkyvät siellä viimeistään 9. toukokuuta.

Liikennettä ei kuitenkaan ajeta yhtä paljon kuin normaalilla talviliikennekaudella. Tästä syystä odotusajat saattavat olla tavanomaista pidempiä koulupäivää ennen ja sen jälkeen. Joissain tapauksissa ei ole pystytty järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä koululle lainkaan.

Lisäksi ruuhka-aikoina ajetaan pääradalla K-junat, kehäradalla I- ja P-junat, rantaradalla E-, L-, U- ja Y-junat sekä osa A-junista 14. toukokuuta alkaen kahdella junayksiköllä.

Jos koulumatkojen tekeminen on mahdollista muilla tavoin – esimerkiksi kävellen tai pyörällä – suosittelee HSL näitä liikkumismuotoja. Näin joukkoliikennevälineissä on enemmän tilaa matkustaa turvallisesti, sanotaan tiedotteessa.

HSL neuvoo

Kun matkustat, noudata näitä ohjeita:

Matkusta vain terveenä.

Jos sinun tarvitsee yskiä tai aivastaa, yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Puhdista kädet usein.

Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan. Jos liikennevälineessä on täyttä, jää odottamaan seuraavaa vuoroa, jos mahdollista.

Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.