Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaiskansanedustaja Laukkanen: Läheisten on voitava vierailla kuolevien luona palvelutaloissa ja hoitolaitoksissa

Kristillisdemokraattien espoolainen kansanedustaja Antero Laukkanen vaatii, että omaisten ja seurakuntien työntekijöiden on saatava vierailla kuolevien luona palvelutaloissa ja vanhusten hoitolaitoksissa. Laukkasen mukaan "monet vanhukset ovat joutuneet kohtaamaan viimeiset hetkensä eristettyinä läheisistään ja vailla riittävää tukea riippumatta siitä, sairastavatko koronaa vai muuta sairautta".

Laukkasen mukaan korona-ajan hoitokäytännöissä on suuria vaihteluja, ja vierailuja ei ole sallittu, vaikka sairastava henkilö ja omaiset ovat sitä pyytäneet.

Laukkanen jätti perjantaina asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, aikooko hallitus tarkentaa ohjeistusta vanhusten palvelutaloissa ja hoitolaitoksissa, jotta läheiset ja seurakuntien työntekijät pääsevät kuolevan luo sekä varmistaa vierailijoille suojavarusteiden käytön.

– Joissakin tapauksissa koronaan kuolevan luo ei ole tartunnan pelossa viety puhelinta, ei paperilappua tai kynää. Vanhuksen omaa puhelinta ei myöskään ole ladattu, että hän pääsisi keskustelemaan läheistensä kanssa tai voisi vastaanottaa puheluita. Omaisten ei ole annettu tulla jättämään jäähyväisiä läheiselleen, Laukkanen kirjoittaa tiedotteessa.