Toimistotiloja muutetaan koulutiloiksi Niittykummussa – Jousenkaaren oppilaat saavat väistötilat lähempää kotia

KOULUT Uusikummun koulun valmistuttua tilat toimivat Jousenkaaren koulun väistötiloina.

Jousenkaaren koulu on sisäilmaongelmien vuoksi evakossa Espoonlahdessa. Väistötilat saadaan lähemmäs omaa koulua, kun Uusikummun koulu toteutuu Niittykumpuun. Johanna Erjonsalo

Johanna Halava

Uusikummun koulu -hankkeessa Niittykummussa sijaitsevia toimistotiloja muutetaan koulutiloiksi.

Kyseessä on vuokratilahanke kiinteistöihin, joiden omistaja on Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma. Kiinteistöt sijaitsevat kahdessa eri rakennuksessa osoitteessa Riihitontuntie 7–9.

Alueelle tarvitaan tiloja opetustoimelle, koska alueen oppilasmäärä kasvaa ja lisäksi Suur-Tapiolan alueen koulukiinteistöjä on korjauksessa.

Suur-Tapiolan kouluista useampi toimii tällä hetkellä väistötiloissa. Uusikummun koulun tilojen valmistuttua tilat toimivat Jousenkaaren koulun ja siellä toimineen taiteen perusopetuksen väistötiloina. Jousenkaaren koulu on sisäilmaongelmien vuoksi tällä hetkellä evakossa Espoonlahdessa.

Lisäksi oppilaspaikkoja on mitoitettu vastaamaan alueen oppilasmäärän kasvuun. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa koulu mitoitetaan noin 500 alakoulun oppilaalle.

Niittykummun pienalue on yksi väestömäärältään eniten kasvavista alueista Espoossa. Espoon väestöennusteen mukaan Niittykummun pienalueen perusopetusikäisten lasten määrä kasvaa vuosina 2017–2026 yli 300 lapsella. Koko Suur-Tapiolassa heidän määränsä ennustetaan kasvavan samana aikana 1 500:lla.

Riihitontuntien kiinteistöt on rakennettu toimistokäyttöön 1960–1980 -luvuilla. Tällä hetkellä toinen taloista on tyhjillään. Toisesta talosta osa on vuokrattu toimistokäyttöön ja se vapautunee kokonaisuudessaan noin viiden vuoden kuluttua.

Uusikummun koulun hanke ei vaikuta Niittykummun koulun toimintaan. Koulut sijaitsevat noin 300 metrin päässä toisistaan. Uusikumpu toimii mahdollisesti aikanaan Niittykummun koulun peruskorjauksen aikaisena väistötilana. Tilojen läheinen sijainti mahdollistaa muun muassa erikoistilojen yhteiskäytön.

Tavoitteena on, että tilat voidaan ottaa käyttöön vuonna 2019 joko alkuvuodesta tai viimeistään syksyllä. Hankkeen toteutusaikatauluun vaikuttavat muun muassa muutostöiden laajuus ja niihin tarvittavat viranomaisluvat.

Hankkeen toisessa vaiheessa on tarkoitus rakentaa uudisrakennus, johon tulee muun muassa liikuntatiloja. Kolmannessa vaiheessa on tavoitteena muuttaa toimistokäytöstä vapautuva kiinteistön osa varhaiskasvatuksen tai perusopetuksen tiloiksi.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi Uusikummun koulu -hankkeen tarveselvityksen torstaisessa kokouksessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.