Suomen asuntokauppa vilkastui tänä vuonna – muutamassa kaupungissa huimaa kasvua

Asuntomarkkinat ovat tänä keväänä vilkastuneet Suomessa jonkin verran. Sp-Kodin tekemän selvityksen mukaan koko Suomessa asuntokauppa vilkastuu tänä vuonna 2–3 prosenttia. Tilanteessa on kuitenkin huomattavia alueellisia eroja.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vanhojen asuntojen kauppa kasvoi 1,6 prosenttia, kun Turussa vanhoja asuntokauppa kasvoi peräti 13 prosenttia ja Rovaniemellä 9 prosenttia.

–Turussa alkuvuosi oli huikea sekä uusien että vanhojen asuntojen kaupassa. Uudiskohteita myytiin siellä noin 25 % enemmän kuin edellisvuoden keväänä. Toisaalta myös vanhoja kerrostalokolmioita myytiin siellä 30 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Turun telakan erinomainen tilanne ainakin 10 seuraavaksi vuodeksi on varmasti yksi selittävä tekijä näille huippuluvuille, kertoo Sp-kodin kenttäjohtaja Jussi Hurme tiedotteessa.

–Myös Tampereella uudiskohteita myytiin noin 35 % enemmän ja vanhoja kerrostalohuoneistoja noin 4 % enemmän kuin keväällä 2016. Käytettyjen asuntojen kauppa kuitenkin laski siellä 0,7 %. Ero on marginaalinen ja selittynee rivitaloasuntojen kauppojen lievällä vähentymisellä, Hurme jatkaa.

Kauppamäärät pienenivät eniten Oulussa (-4,9 %), Jyväskylässä (-5,2 %) ja Lappeenrannassa (-12 %).

Pääkaupunkiseudun pientä kasvua selittää myös kauppojen kokonaismäärä: puolet käytettyjen asuntojen kaupoista tehdään pääkaupunkiseudulla. Helsingissä kauppamäärät kasvoivat noin 3 prosenttia, Vantaalla noin 1,5 prosenttia ja Espoossa noin 0,5 prosenttia.

Sp-koti ennakoi, että käytettyjen asuntojen hinnat nousevat syksyllä keskimäärin 1,5–2 prosenttia.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut