Entistä kokoomuspomoa epäillään rikoksista – "Avioeroon liittyvää mustamaalausta"

TYÖ Rikoksista epäillyn viestintäpäällikön hakemus sisälsi isokenkäisen suosittelijan.

Tuusulassa kuohuu. Kunnan uutta viestintäpäällikköä epäillään identiteettivarkaudesta, petoksesta ja salassapitorikoksesta.

Helsingin poliisin rikoskomisario Sakari Harju vahvistaa, että asia on esitutkinnassa. Tutkinnallisista syistä johtuen hän ei suostu valottamaan asiaa tarkemmin.

Viestintäpäällikkö Paula Kylä-Harakka kiistää kaikki syytökset. Hänen mukaansa kyse on ex-aviomiehen mustamaalauskampanjasta.

Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden tietojen mukaan Kylä-Harakan epäillään tehneen tekaistun Facebook-profiilin, jolla hän on esiintynyt ex-aviomiehenään ja levittänyt tästä salassa pidettäviä tietoja.

Lisäksi Kaakkois-Suomen kokoomuksen piiri selvittää parhaillaan Kylä-Harakan rahankäyttöä sinä aikana, kun hän toimi Kaakkois-Suomen kokoomuksen piirijohtajana.

Väärinkäytösepäilykset liittyvät Kylä-Harakan käytössä olleeseen pankkikorttiin. Piiri selvittää, onko Kylä-Harakka käyttänyt tilin rahoja omiin menoihinsa.

Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Pekka Selenius kertoo sanomalehti Keski-Uusimaalle, että piirin omat selvitykset ovat valmistuneet ja seuraavaksi asiassa kuullaan pikimmiten Kylä-Harakkaa jonka jälkeen mietitään jatkotoimenpiteitä ”yhdessä puolueen kanssa”.

–Sen verran huomattavasta summasta on kysymys, että tällainen selvitys on tehty, niukkasanainen Selenius kommentoi.

Epäselviä kuluja on useita tuhansia euroja. Asiasta ei toistaiseksi ole tehty rikosilmoitusta.

Toukokuussa viransijaisena aloittanut Kylä-Harakka on koeajalla, joka kestää neljä kuukautta. Sijaisuus kestää kaksi vuotta.

Tuusulan kunnan kansliapäällikkö Harri Lipasti sanoo, että Kylä-Harakka nauttii työnantajan luottamusta. Kylä-Harakan työpanokseen viestintäpäällikkönä ollaan oltu tyytyväisiä.

Kylä-Harakan rekrytoivat Tuusulan silloinen kunnanjohtaja Hannu Joensivu ja henkilöstön kehittämispäällikkö Tanja Rontu-Hokkanen Heidän mukaansa pätevin hakijoista valittiin. Kylä-Harakan hakemus sisälsi myös isokenkäisen suosittelijan: silloisen Euroopan investointipankin varapääjohtajan eli Helsingin nykyisen pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.).

Rontu-Hokkasen tietojen mukaan Joensivu ei soittanut Vapaavuorelle, vaan toiselle suosittelijalle.

–Ei se Vapaavuoren nimi suoraan sanoen hirveästi painanut, Rontu-Hokkanen sanoo.

Hän seisoo yhä yhdessä Joensivun kanssa tekemänsä valintapäätöksen takana.

Tuusulalaisten poliitikkojen keskuudessa liikkuu myös käsitys, että elokuussa Jan Vapaavuoren erityisavustajana aloittava Tuusulan kunnanvaltuutettu Laura Åvall (kok.) olisi aktiivisesti osallistunut rekrytointiprosessiin. Hän kiistää huhut.

–En ole ollut mitenkään osallisena siinä rekryssä, Åvall sanoo. Hän kertoo olevansa yhä äitiyslomalla. Työt Helsingin pormestarilla alkavat vasta elokuussa.

Åvall kiistää myös huhun, että hän olisi Kylä-Harakan kanssa lapsuudentuttuja. Åvall sanoo tuntevansa Kylä-Harakan työn kautta kokoomuksesta.

–Toki ollaan samaan aikaan oltu puolueella töissä, mutta ei samalla työnantajalla tai edes samassa talossa.

Asiasta uutisoi ensin Keski-Uusimaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut