Michael Monroen kova temppu – jätti Voice of Finlandin ja loikkasi suoraan pahimman kilpailijan uuteen formaattiin

Michael Monroe nähdään ensi keväänä Suomen X-factorin tuomarina. Kari Martiala

Toni Tervo

Suomessa nähdään ensi keväänä maailmalla menestynyt laulukilpailu X-Factor.

Kansainvälinen formaatti on sama, jonka brittiversiossa Saara Aalto menestyi taannoin huikean hyvin sijoittuen toiseksi. Aalto on myös Suomen version tuomaristossa yhdessä Mikael Gabrielin, Suvi Teräsniskan ja Michael Monroen kanssa.

Etukäteen kiinnostavin on Monroen osallistuminen tuomaristoon, sillä hän ilmoitti toukokuussa jättävänsä Voice of Finland -laulukilpailun. Syyksi hän ilmoitti muun muassa MTV:n haastattelussa kiireet liittyen käynnissä olevaan juhlavuoteensa.

–Minulla tulee olemaan niin kiireinen vuosi, koska tämä on soolourani 30-vuotisjuhlavuosi. En yksinkertaisesti vaan ehdi venyä kaikkialle. Kun ryhdyn johonkin hommaan, niin omistaudun sille aivan täysillä tai sitten en tee ollenkaan, Monroe totesi tuolloin MTV:lle.

X Factor nähdään MTV:llä kun taas Voice of Finland on nelosen formaatti. Kanavat käyvät parhaillaan kovaa taistelua katsojista. Muun muassa pitkään MTV:n listoilla ollut suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemi ilmoitti siirtyvänsä ensi syksyllä Neloselle.

Tuomaristosta myös Suvi Teräsniska on entinen Voice of Finland -valmentaja.

Ohjelman tiedotteessa Monroe kertoo odottavansa yhteistyötä etenkin Saara Aallon kanssa.

–Mulla on kokemusta ja tietoa, jota jaan mielelläni eteenpäin. Olen todella innoissani siitä, että tässä ohjelmassa myös bändit voivat hakea mukaan. Lisäksi on upeaa päästä tekemään töitä rakkaan ystäväni, Saara Aallon, kanssa – kuin myös muiden tuomareiden.

X Factor Suomen koelaulut ovat Helsingissä syyskuun lopussa. Kilpailijahaku on nyt alkanut ja se päättyy 31. heinäkuuta.

Mukaan voivat hakea kaikki vähintään 16 vuotta tänä vuonna täyttävät laulajat ja lauluryhmät. Yläikärajaa ei ole. Kilpailun pääpalkintona on 100 000 euron arvoinen levytyssopimus Sony Musicin kanssa.

Voice of Finlandin seuraava kausi nähdään ensi syksynä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut