Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten traaginen kuolonkolari järkyttää – Poliisi epäilee, että uhri kuvasi tapahtumat suorana Periscopeen

Poliisi epäilee, että viime yönä Espoon Finnoontiellä tapahtuneesta kuolonkolarista on levinnyt sosiaalisessa mediassa järkyttävää todistusaineistoa. Periscope-suoratoistopalvelussa on nähtävissä video, jonka kuvaajaksi epäillään nuorta kolarissa surmansa saanutta tyttöä.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai aamulla ilmoituksen somessa olevasta videosta. Videolla näkyy, miten kaksi nuorta lähtee vahvasti päihtyneinä autoilemaan. Videolla kuvataan nuorten kasvoja, mutta myös vilauksia ohikiitävästä maisemasta.

Myös onnettomuushetki näkyy videolla, minkä jälkeen kuva katkeaa.

Videoon on liitetty myös kommentteja, joissa nuoria kehotetaan olemaan lähtemättä ajoon päihtyneenä. Ainakin yksi kommentoija kertoo myös, että aikoo soittaa nuorista poliisille.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan viranomaisten mahdollisuudet reagoida ovat rajalliset, vaikka tieto vastaavista tapauksista tulisi nopeastikin.

– Vaikka poliisi olisi reaaliaikaisesti saanut tietää, että joku ajaa juuri päihtyneenä ja ylinopeudella autoa, ei meillä käytännössä ole mitään resursseja lähteä jäljittämään autoa, toteaa komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.

– Jotta niin voitaisiin tehdä, pitäisi tietää auton tuntomerkit ja tarkka paikka. Tuolta videolta sitä ei pysty näkemään.

Kantolan mukaan hurjasteluvideon poistaminen virkatoimin on erittäin vaikeaa.

– Pitää muistaa, että Periscope-palvelu sijaitsee Yhdysvalloissa. Jos se toimisi Euroopan unionissa, poistaminen voisi olla periaatteessa helpompaa.

– Eihän tällainen hurjastelun kuvaaminen anna kenellekään hyvää esimerkkiä, kaikkein vähiten toisille nuorille, Kantola muistuttaa.

Hänen mukaansa videota voidaan käyttää todistusaineistona esimerkiksi oikeudenkäynnissä. Vaikka turman aiheuttajaksi epäilty kuljettaja menehtyi, videolla voi olla merkitystä vakuutusasioita selviteltäessä.

Lue myös: Turma-auto huomattiin vasta 1,5–2 tuntia ulosajon jälkeen

Lue myös: Rikosuhriasiantuntija kehottaa olemaan jakamatta onnettomuusvideota