Maksullinen kadunvarsipysäköinti sai lautakunnassa tylyn vastaanoton – maksut ja alueet uuteen valmisteluun

Tekninen lautakunta heitti Espoossa esityksen maksullisen kadunvarsipysäköinnin kokeilusta bumerangina uuteen valmisteluun eilen äänin 8–6.

–Asiasta käytiin pitkä keskustelu, ja osa lautakunnan jäsenistä olisi ollut valmis jopa hylkäämään koko esityksen, lautakunnan puheenjohtaja Simo Grönroos (ps.) kertoo.

Lautakunnan ohjeistuksen mukaan kesän aikana kokeiluesitystä pitää muokata niin, että korkein pysäköintimaksu saa olla enintään kaksi euroa.

Kokeilu halutaan rajata myös kahdelle alueelle Espoossa.

Virkamiesesityksessä kokeilualueiksi oli esitetty Tapiolaa, Leppävaaraa, Matinkylää ja myöhemmässä vaiheessa myös Espoon keskusta.

Palautus merkitsee sitä, että kadunvarsipysäköinnin maksullisuudesta päättäminen siirtyy uuden, kesäkuussa aloittavan teknisen lautakunnan päätettäväksi. Asia tullee uuden lautakunnan listalle heti elokuussa.

–Yksi mahdollisuus tietysti on, että asiassa otettaisiin pidempi aikalisä ja kuulosteltaisiin kokemuksia Vantaalla, jossa maksullinen pysäköinti on juuri tulossa käyttöön, Grönroos pohtii.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut