Oikeusministeri Häkkäsen uudella avustajalla ristiriitainen tausta – henkilökohtaiset rahasotkut toivat tuomion oikeudessa

Kokoomus kertoi tiistaina yllätysnimityksestä, jossa Vantaan kokoomuksen pitkäaikainen vaikuttaja Tapani Mäkinen, 52, nostetaan oikeusministeri Antti Häkkäsen, 32, erityisavustajaksi.

Kokoomuksen mukaan Mäkinen vastaa tehtävässään erityisesti liikenne- ja viestintäministeriön, ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennusasioiden sekä maakunta-uudistuksen seurannasta.

Mäkinen on entinen kansanedustajana ja työskennellyt pitkään Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hän putosi eduskunnasta toissa kevään vaaleissa kerättyään 1400 ääntä.

Tämän kevään kuntavaaleissa Mäkisen äänimäärä jäi 983 ääneen, kun puoluetoveri Sari Multala (kok.) rohmusi yli 2700 äänen potin.

Mäkisen uraa ovat tahranneet henkilökohtaiset rahasotkut. Vantaan Sanomat kertoi syksyllä 2015, että kaupunginhallituksen puheenjohtajalla oli ulosottovelkaa perinnässä yli 28 000 euroa

Vantaan johtajan ulosottokierre puhutti myös 2013–14, jolloin viranomaiset karhusivat Mäkiseltä useita erisuuruisia summia. Ulosottokierre johti lopulta yksipuoliseen tuomioon Vantaan käräjäoikeudessa

Talousongelmien takia julkisuudessa käytiin keskustelua Mäkisen asemasta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana Mäkinen on toiminut 2005–2006 ja uudelleen vuodesta 2009 alkaen.

Tänä keväänä julkisuudessa on spekuloitu, että kokoomuslaiset haluaisivat vaihtaa Mäkisen kuntavaaleissa hyvin menestyneeseen kansanedustajaan Sari Multalaan.

Kokoomusryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen sanoi Helsingin Sanomille toukokuun alussa, että sen koommin Mäkinen tai Multala eivät ole osoittaneet kiinnostustat kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut