Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki pisti kampoihin Espoolle: Ei vastuuvapautta Länsimetron hallitukselle

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto on päättänyt evästää edustajiaan, että nämä eivät myöntäisivastuuvapautta Länsimetro Oy:n hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Mahdollisesta vastuuvapaudesta päätetään Länsimetro Oy:n kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa myöhemmin.

Helsingin päätös poikkeaa siis Espoon vastaavasta päätöksestä, sillä Espoossa konsernijaosto päättiohjeistaamaanantaina edustajiaan, että nämä myöntäisivät vastuuvapauden. Espoon päätössyntyi äänestyksen jälkeenäänin 5-4.

Helsingissä päätös syntyi yksimielisesti äänin 9-0. Jaosto vaatii, että Länsimetro Oy julkistaa kaikki tarpeelliset tiedot metrohankkeesta erityistilintarkastusta varten. Jaosto ei kuitenkaan vaadi asiakirjoja julkiseksi.

Selvityksen salaamista on perusteltu muun muassa sillä, että raportti saattaisi sisältää tietoja, jotka voivat aiheuttaa yhtiölle tai omistajakaupungille vahinkoa.

Espoo omistaa Länsimetro Oy:stä noin 85 prosenttia ja Helsinki noin 15 prosenttia, mutta ne eivät ole nähneet selvitysraporttia.

Länsimetron ensimmäisen vaiheen arvoidaan näillä näkymin avautuvan matkustajille aikaisintaan kuluvan vuoden syyskuussa.