Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nukke vai tyttö – Coppélia-baletti on balettikoulun taidonnäyte

Balettikoulu Heli Aallon tämän kevään suurtyö on nukkebalettinakin tunnettu Coppélia-baletti. Se nähdään Kannusalissa (Kannusillankatu 4, Espoon keskus) 20.–22. toukokuuta.

Tarina pohjautuu E.T.A.Hoffmannin satuun, ja baletti on saanut ensi-iltansa Pariisissa vuonna 1870.

– Baletissa on paljon huumoria ja sellaisia elementtejä, jotka antavat ajattelemisen aihetta myös aikuisille, Heli Aalto kertoo.

Baletin ensimmäinen näytös tapahtuu unkarilaisessa pikkukylässä sadonkorjuujuhlan aikaan. Kylässä asuu viehkeä Swanilda-neito ystävineen. Torin laidalla asuu myös tohtori Coppélius, salaperäinen nukentekijä. Hänen uusi mestariteoksensa on kaunis Coppélia-nukke, joka näyttää aivan elävältä tytöltä. Swanilda ystävineen päättää selvittää Coppélian henkilöllisyyden.

Toinen näytös tapahtuu salaperäisen nukentekijän tohtori Coppéliuksen työpajassa.

Tytöt hiipivät Ukon pajaan, tutkailevat mitä erilaisimpia nukkeja ja löytävät lopulta Coppélian. Pelko hälvenee, kun tytöt huomaavat, että nukkehan sekin on. Tytöt saavat kaikki nuket tanssimaan, mutta kesken kaiken Coppélius ryntää sisään ja ajaa tunkeilijat pois. Swanilda ei pääse pakoon. Hän keksii vaihtaa paikkaa nuken kanssa.

Nyt nähtävää balettia on hiukan lyhennetty. Esiintyjät ovat iältään 4–18 -vuotiaita.

Balettiin sisältyy muun muassa masurkkaa ja czardasta. Pääkoreografi on Aita Vuolanto, ja pienimpien tanssit on suunnitellut Heli Aalto

Coppélia-baletin esitykset ovat Kannusalissa 20.5. kello 19, 21.5. kello 11, 15 ja 19 sekä 22.5. kello 18.30. Liput Lippuagentti.fi:stä tai ovelta ennen esitystä.