Liikenneministeri Anne Bernerin yhtiö sai tahtonsa läpi Espoossa: Pientaloalueen keskelle, meren rantaan kerrostaloja

Laurinlahtelaiset ovat vastustaneet kerrostalojen rakentamista pientalovaltaiselle alueelle. Marraskuussa Petri Pekkala, Marit Luik-Pekkala ja Ari Silfverberg kertoivat näkemyksiään Länsiväylän haastattelussa Katja Riihola/Arkisto

Seppo Korkman

Krattivuoren kupeeseen pientalovaltaiselle Espoon Laurinlahteen nousee enintään viisikerroksisia asunkerrostaloja. Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti asiasta keskiviikkona äänin 8–5. Asemakaavamuutos mahdollistaa kaikkiaan seitsemän kerrosluvultaan porrastuvan talon rakentamisen.

Aiemmin Ristiniemen tien varteen Krattivuoren ja meren väliin suunniteltiin tiivistä rivitaloaluetta. Lautakunnassa vähemmistöön jäänyt kokoomus olisi halunnut mahdollistaa alueelle vain pientalorakentamisen.

Rakennettavan alueen omistaa viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) perheyhtiö Interior Invest.

Ympäristön asukkaat ovat vastustaneet rajusti kerrostalojen rakentamista keskelle pientaloaluetta meren tuntumaan.

–Olemme muuttaneet Laurinlahteen siksi, ettei täällä ole kerrostaloja. Muuten olisimme menneet Kivenlahteen, naapurustossa asuva Ann-Mari Sahenkari totesi Länsiväylässä marraskuussa (LV 2.11. 2016.)

Kerrostalokaavaa perustellaan sillä, että rakennusten sijoittelu alueella on pientalo- tai rivitaloratkaisuun nähden väljä ja jättää paljon tilaa näkymille ja viheralueille.

Asukkaiden autopaikat sijoitetaan pihakannen alle. Niitä tulee vähintään 0,8 paikkaa asuntoa kohden.

Uudet asuinkerrostalot nousevat noin kilometrin päähän tulevasta Espoonlahden metroasemasta. Asuntoja tulee kaikkiaan 188.

Aiheeseen liittyvää

  1. Asukkaat raivoissaan Bernerin talohankkeesta – "Kerrostalot eivät sovi merenranta-alueelle" 2.11.2016 10:25

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut