Paikkavääntö suljetuin suin Espoossa – Perussuomalaiset menettämässä paikkansa hallituksen puheenjohtajistossa

Hallitus- ja lautakuntapaikkoja koskevat puolueiden väliset neuvottelut käydään Espoossa mediahiljaisuudessa.

– Olemme yhdessä päättäneet, että neuvotteluista tai niiden puolueiden tavoitteista ei tiedoteta kesken neuvottelujen, paikkajakotoimikunnan puheenjohtaja Pirjo Kemppi-Virtanen (kok.) huomauttaa.

Hänen mukaansa neuvotteluaikataulu on nyt tiukempi kuin koskaan ennen.

– Meillä pitäisi olla valmis esitys nimineen niin, että kaupunginhallitus voi käsitellä sen 5. kesäkuuta. Väliin mahtuu vielä niin vappu kuin helatorstaikin.

Paikkajakotoimikunnassa on edustajat kaikista Espoon valtuustoryhmistä.

Nelivuotiskautensa aloittava uusi valtuusto kokoontuu vahvistamaan valinnat 12. kesäkuuta.

Kemppi-Virtanen ei suostu arvioimaan, miten huhtikuisten kuntavaalien tulos näkyy eri puolueiden edustuksessa esimerkiksi kaupunginhallituksessa tai suurten lautakuntien puheenjohtajissaa.

– Tämäkin on asia, jota ei kommentoida kesken neuvottelujen.

Länsiväylän tietojen mukaan varmaa on, että uuteen kaupunginhallitukseen valitaan vain kaksi varapuheenjohtajaa. Käytännössä se merkitsee, että perussuomalaiset menettävät paikan puheenjohtajistossa. Kokoomus on perinteisesti pitänyt kaupunginhallituksen puheenjohtajan nuijan itsellään koko valtuustokauden.

Heti vaalien jälkeen neljä lisäpaikkaa Espoossa voittaneet vihreät ehättivät kuitenkin jo vaatimaan itselleen lisäpaikkaa kaupunginhallitukseen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut