Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Uniikkia safkaa" – Hans Välimäki avaa uuden ravintolan Helsinkiin

Tähtikokki Hans Välimäki avaa ensi kesänä jälleen ravintolan Helsinkiin. Ravintolan konseptia ja sijaintia hän ei halua vielä paljastaa.

– Sen voin jo sanoa, että New York tulee Helsingin ydinkeskustaan. Päivällä rentoa, mukaan otettavaa toimistotyöläisten superfoodia, myöhemmin musaa, baari ja terde. Illalla vähän fiinimpää, mutta silti rentoa ja lähestyttävää meininkiä kukkaro edellä. Jotain sellaistakin uniikkia safkaa, mitä kaupungista ei vielä saa, Välimäki lupaa.

Haussa on intohimoisia uusia tähtiä."

Keittiö- ja salihenkilökunnan rekrytointi Välimäen ja Restamaxiin kuuluvan Gastromaxin omistamaan ravintolaan on jo käynnissä.

Välimäen mukaan haussa on intohimoisia uusia tähtiä.

– Veitset pitää olla terävinä ja asenne kohdillaan, Välimäki määrittää.

Keittiömestari, keittokirjailija ja ravintoloitsija Välimäellä (s. 1970) on ollut Helsingissä jo lukuisia ravintoloita: Linnanmäen ja Citykäytävän Midhillit, belgialaisbistro Rikhard von Trappe, Mecca ja fine dining -paikat Le Societe du Couchon, Välimäki ha Chez Dominique. Viime vuonna hän lähti mukaan uuteen Pasta Box -pikaruokaketjuun.

Vanhassa kotikaupungissaan Tampereella Välimäki pyörittää useita ravintoloita.

Tv:stä mies on tullut tutuksi muun muassa Top Chef Suomi, Suomen paras leipomo, Haasta Hans ja Hansin grillibileet -ohjelmista.

Välimäen yhteistyökumppanin Restamax Oyjn yhtiöihin kuuluun noin 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön ravintolakonsepteja ovat muun muassa Skohan Helsinki, Stefan’s Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill.