Bisnesnainen perusti päiväkodin koirille – "Intohimoni koiriin ei laannu"

ELÄIMET Happy Dog Inn on koirille kuin toinen koti. Koira-

toimitus

Espoon Matinkylässä sijaitsevassa Happy Dog Inn -koirapäiväkodissa on kerrallaan vain viisi koiraa. Omistajat voivat tuoda koiransa sinne aamulla puoli kahdeksalta ja hakea illalla kuudelta. Päivään mahtuu puuhastelua ja ulkoilua.

–Toiminta alkoi vasta viime kesänä. Asiakaskuntaa olemme pikkuhiljaa rakentamassa, yrityksen omistaja Marianne Yli-Rohdainen kertoo.

Koiralähtöisyys on kaikkein tärkeintä.”

Yli-Rohdainen on vielä toistaiseksi yksin päivät koirien kanssa. Ulkoilutukseen hän saa välillä apua, mutta 11 tuntiin päivässä ei silti mahdu juuri tylsiä hetkiä.

–Koiria täytyy koko ajan pitää silmällä ja heille täytyy pitää seuraa. Ei tässä kerkeä tylsistymään, vaikka pitkää päivää teenkin.

Yli-Rohdainen on aiemmin työskennellyt bisnesmaailmassa. Ennen koirapäiväkotinsa avaamista hän oli kansainvälisessä yrityksessä tutkimuspäällikkönä.

–Tuli vain mieleen, että olisi ihana kokeilla jotain muuta. Yksi pimeä talviaamu käveltyäni väsyneenä töihin mietin, että olisipa ihana vain jäädä omien koirien kanssa kotiin. Siitä se ajatus sitten lähti ja siellä se paisui muutaman vuoden päässäni.

Yli-Rohdainen on suorittanut koirien koulutusohjaajan tutkinnon

–Tutkinto taisi olla se viimeinen naula.

–Haluan korostaa päiväkotini toiminnassa rauhoittavia signaaleja koirien kanssa. Koiralähtöisyys on kaikkein tärkeintä ja se, että yhteiselo sujuu koiran kanssa. Tällä hetkellä opiskelen ongelmakoirakouluttajan ja käyttäytymisneuvojan tutkintoa.

Päiväkoti on sisustettu näyttämään enemmänkin kodilta kuin hoitolalta. Normaaleissa koirahoitoloissa koirille on usein vain oma loossi. Happy Dog Innissä koirat saavat touhuta vapaasti ja nukkua jopa sängyllä.

Tilat toiminnalle Yli-Rohdainen sai ihan sattuman kautta.

–Etsin sopivaa tilaa koko Länsiväylän varrelta. Yllätyin, miten ennakkoluuloisia vuokranantajat voivat olla tällaisesta toiminnasta, vaikka hyvin toteutettuna siitä ei ole haittaa. Koska olen itse koiraihminen, niin en osannut edes ajatella asiaa noin. Tämä on osoittautunut kuitenkin hyväksi sijainniksi.

Yrittämisessä on aina riskinsä ja se vaatii omanlaistaan kärsivällisyyttä.

–Eihän juuri mikään yrittäminen ole alkuun taloudellisesti kannattavaa. Asiakaskuntani on kuitenkin jatkuvasti kasvamassa ja kysyntää on, vaikka tämä toimiala onkin vielä aika tuntematon Suomessa.

Markkinointialalla olleena Yli-Rohdainen kuitenkin ymmärtää, ettei tunnettavuus tule hetkessä.

–En ole kuitenkaan katunut hetkeäkään. Intohimoni koiriin jatkuu varmasti aina, Yli-Rohdainen tuumii.

Teksti: Sofia Suokko Kuvat: Päivi Tuovinen

Koirien päiväkoti

Happy Dog Inn on perustettu viime kesänä Espoon Matinkylään.

Koirapäiväkotiin voit viedä koirasi päiväksi, jos teet pitkää päivää töissä.

Marianne Yli-Rohdainen on käynyt erilaisia kursseja koiran hoitoon liittyen.

Koirapäiväkoteja on Suomessa vielä melko vähän.

Ruotsissa laki määrää, että koira ei saa olla yksin yli kuutta tuntia. Siellä koirapäiväkodit ovatkin paljon suositumpia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Kaupunki korjasi aiempaa lausuntoaan: Hoivakodissa ei olekaan koronaa
 2. Sijoitusyksiö Espoossa antaa huonomman vuokratuoton kuin Vantaalla – Ratojen varteen keskittyvä kasvu "voi vaikeuttaa syrjempänä raiteista sijaitsevien asuntojen vuokrausta"
 3. Kivenlahden uimarannalla ulosteen aiheuttamaa saastumista – uimista vältettävä toistaiseksi
 4. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 5. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 6. Espoon kaupungintalon purkaminen ei ala loppukesästä – taloa koskeva valituskierre jatkuu
 7. Lapsen varastettu pyörä löytyi netin myyntipalstalta – sopi kaupat Leppävaaraan ja pyysi poliisit paikalle
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Shaker-lehti: Räppäri Setä Koponen vetämään olutbisnestä – "Tavoitteena on, että Olarista puhuttaessa tulisi ensimmäisenä mieleen panimo"
 10. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 11. Hänninen 5.8.
 12. Kirkkonummi-päivät järjestetään koronasta huolimatta – torialueelle opastetut kulkuväylät
 13. Lattiahalkeamien vuoksi kaksi kuukautta suljettuna ollut länsimetron asema avautuu torstaina
 14. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi
 15. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.