Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bisnesnainen perusti päiväkodin koirille – "Intohimoni koiriin ei laannu"

ELÄIMET Happy Dog Inn on koirille kuin toinen koti. Koira-

Espoon Matinkylässä sijaitsevassa Happy Dog Inn -koirapäiväkodissa on kerrallaan vain viisi koiraa. Omistajat voivat tuoda koiransa sinne aamulla puoli kahdeksalta ja hakea illalla kuudelta. Päivään mahtuu puuhastelua ja ulkoilua.

–Toiminta alkoi vasta viime kesänä. Asiakaskuntaa olemme pikkuhiljaa rakentamassa, yrityksen omistaja Marianne Yli-Rohdainen kertoo.

Koiralähtöisyys on kaikkein tärkeintä.”

Yli-Rohdainen on vielä toistaiseksi yksin päivät koirien kanssa. Ulkoilutukseen hän saa välillä apua, mutta 11 tuntiin päivässä ei silti mahdu juuri tylsiä hetkiä.

–Koiria täytyy koko ajan pitää silmällä ja heille täytyy pitää seuraa. Ei tässä kerkeä tylsistymään, vaikka pitkää päivää teenkin.

Yli-Rohdainen on aiemmin työskennellyt bisnesmaailmassa. Ennen koirapäiväkotinsa avaamista hän oli kansainvälisessä yrityksessä tutkimuspäällikkönä.

–Tuli vain mieleen, että olisi ihana kokeilla jotain muuta. Yksi pimeä talviaamu käveltyäni väsyneenä töihin mietin, että olisipa ihana vain jäädä omien koirien kanssa kotiin. Siitä se ajatus sitten lähti ja siellä se paisui muutaman vuoden päässäni.

Yli-Rohdainen on suorittanut koirien koulutusohjaajan tutkinnon

–Tutkinto taisi olla se viimeinen naula.

–Haluan korostaa päiväkotini toiminnassa rauhoittavia signaaleja koirien kanssa. Koiralähtöisyys on kaikkein tärkeintä ja se, että yhteiselo sujuu koiran kanssa. Tällä hetkellä opiskelen ongelmakoirakouluttajan ja käyttäytymisneuvojan tutkintoa.

Päiväkoti on sisustettu näyttämään enemmänkin kodilta kuin hoitolalta. Normaaleissa koirahoitoloissa koirille on usein vain oma loossi. Happy Dog Innissä koirat saavat touhuta vapaasti ja nukkua jopa sängyllä.

Tilat toiminnalle Yli-Rohdainen sai ihan sattuman kautta.

–Etsin sopivaa tilaa koko Länsiväylän varrelta. Yllätyin, miten ennakkoluuloisia vuokranantajat voivat olla tällaisesta toiminnasta, vaikka hyvin toteutettuna siitä ei ole haittaa. Koska olen itse koiraihminen, niin en osannut edes ajatella asiaa noin. Tämä on osoittautunut kuitenkin hyväksi sijainniksi.

Yrittämisessä on aina riskinsä ja se vaatii omanlaistaan kärsivällisyyttä.

–Eihän juuri mikään yrittäminen ole alkuun taloudellisesti kannattavaa. Asiakaskuntani on kuitenkin jatkuvasti kasvamassa ja kysyntää on, vaikka tämä toimiala onkin vielä aika tuntematon Suomessa.

Markkinointialalla olleena Yli-Rohdainen kuitenkin ymmärtää, ettei tunnettavuus tule hetkessä.

–En ole kuitenkaan katunut hetkeäkään. Intohimoni koiriin jatkuu varmasti aina, Yli-Rohdainen tuumii.

Teksti: Sofia Suokko Kuvat: Päivi Tuovinen