Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin paljon huippuluokan Counter Strike -pelaaja lenkkeilee ja käy salilla – "On pakko treenata"

E-URHEILU Liikunta on oleellinen osa e-urheilun huippujen harjoittelua. Fyysistä treeniä on noin tunti joka päivä.

–Ammattilaistasolla e-urheilussa on pakko treenata muutakin kuin pelaamista. Se on erittäin vaativa laji, harva edes ymmärtää kuinka vaativa. Vanha kuva energiajuomia yökaudet litkivistä nuorista on väärä.

E-urheilun Finnish eSports Leaguen hallituksen puheenjohtaja, muun muassa SM-liigan ja Jääkiekkoliiton entinen toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen allekirjoittaa täysin tuoreen suomalaistutkimuksen e-urheilun huippujen harjoittelumääristä ja -tyyleistä.

Suomalaistutkijat Jyväskylän ja Turun yliopistoista selvittivät tiettävästi ensimmäisinä maailmassa e-urheilun huippujen harjoittelua myös fyysiseltä näkökantilta.

Tulosten mukaan huipputason e-urheilijat harjoittelevat keskimäärin noin 5,5 tuntia päivässä joka päivä vuoden ympäri. Tästä harjoittelusta keskimäärin tunti on fyysistä harjoittelua, kuten lenkkeilyä, voimaharjoittelua tai vastaavaa.

Tuomas Karin ja Veli-Matti Karhulahden tutkimus keskittyi Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa toimiviin tiimeihin ja pelaajiin.

82 prosenttia vastaajista kertoi seuraavansa erillistä harjoitusohjelmaa fyysisen harjoittelun toteuttamisessa. Suurin osa vastaajista myös koki, että fyysisellä harjoittelulla on positiivinen vaikutus kilpailusuoritukseen.

–Huipputasolla laji vaatii pitkiä aikoja yhteen menoon sataprosenttista käden ja pään koordinaatiota. Vertaisin sitä autourheiluun tai vaikka jousiammuntaan, joissa vaaditaan valtavaa keskittymiskykyä, Hyvinkäällä asuva Vuorinen sanoo viitaten muun muassa paikkakunnan olympiavoittaja Tomi Poikolaiseen.

Tutkijat haluaisivat, että e-urheilulle rakennettaisiin sellaisia sosiaalisia verkostoja, jotka auttavat nuoria ymmärtämään sekä kunnioittamaan myös lajin asettamia fyysisiä vaatimuksia.