Jousenkaaren koulu saatetaan purkaa – väistö jatkunee vuoteen 2024

Joukko Jousenkaaren koulun vanhempia ja oppilaita vaati viime huhtikuun mielenilmauksessa terveitä koulutiloja. Minna Airamaa

Johanna Halava

Tapiolassa sijaitseva Jousenkaaren koulu on osoittautunut arvioitua huonokuntoisemmaksi.

Tutkimuksissa paljastui, että koulussa tarvitaan laajuudeltaan ja kustannuksiltaan niin suuria korjauksia, ettei niitä kannata tehdä elinkaarta jatkavana erillishankkeena. Koulun korjaaminen on kannattavaa tehdä vasta peruskorjaus- ja laajennushankkeen yhteydessä. Vanhan koulun purkaminen ja uuden rakentaminen tilalle on myös vaihtoehtona.

Jousenkaaren koulu joutui väistöön Espoonlahteen viime vuoden toukokuussa sisäilmaongelmien vuoksi. Jousenkaaren koululle haetaan parhaillaan korvaavia tiloja lähempää. Väistö Espoonlahdessa päättyy, kun uudet korvaavat tilat ovat käytettävissä ja viimeistään toukokuussa 2018.

Jousenkaaren koulun toiminta sijoittuu lähialueelta hankittaviin tiloihin, kunnes koulurakennus on peruskorjattu tai uusi on valmistunut. Investointiohjelman mukaan peruskorjaus ja laajennus valmistuisi vuonna 2024.

Koulun elinkaarta jatkavan korjauksen oli tarkoitus valmistua tammikuussa 2018.

Jousenkaaren lisäksi myös Tapiolassa sijaitseva Aarnivalkean koulu on käyttökelvoton. Kuutisensataa alakoulujen oppilasta kuljetetaan Tapiolasta päivittäin väistötiloihin eri puolille Espoota. Jousenkaaren ja Aarnivalkean koulujen oppilaat kyyditään Espoonlahteen ja Järvenperään sekä Auroran ja Westendinpuiston kouluihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.