Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaarallinen tie suututtaa Espoossa – "Onnettomuuksia ei satu, koska ei sinne kukaan voi lapsiaan päästää"

TURVALLISUUS Kapealle ja vilkasliikenteiselle Lahnuksentielle vaadittiin kevyen liikenteen väylää mielenosoituksella.

Lahnuksessa vaadittiin torstaina mielenosoituksen voimin kevyen liikenteen väylää vilkasliikenteiselle Lahnuksentielle.

Vihdintieltä Klaukkalaan kulkevalla tiellä on Espoon päässä kevyen liikenteen väylää vain noin kilometrin verran Lahnuksen Shelliltä hotelli Korpilammen risteykseen asti. Kapealla ja mutkaisella tiellä ei käytännössä ole piennarta juuri lainkaan.

Tietä käyttävät autoilijoiden lisäksi sekä Lahnuksen että Kalajärven koululaiset, muut jalankulkijat ja pyöräilijät.

–Olen vienyt lapsia vuosia kouluun, koska erityisesti talvisaikaan isommatkaan lapset eivät halua mennä tien varteen odottamaan bussia. Valaistus on surkea, suojateitä ei ole, ja autot ajavat ohitse kovaa, kertoo Lahnuksentien varrella asuva Henna Wikström

– Onnettomuuksien määrä on pysynyt pienenä, koska ei sinne kukaan päästä lapsiaan, toteaa mielenosoituksen järjestäneen Lahnus-Takkulanseudun omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Laakso

Lahnuksentie on vilkasliikenteinen, sillä Klaukkalasta kuljetaan paljon töihin sitä pitkin.

–Tiellä kulkee Liikenneviraston mukaan noin 4600 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tämä on Pohjois-Espoon vilkkain tie, vilkkaampi jopa kuin Vihdintie Lahnuksen Shelliltä Vihtiin päin, Laakso sanoo.

Laakso kertoo, että tietä ylläpitävä Ely-keskus on nyt nostanut sen kiireellisimpien kohteiden joukkoon.

–Me asukkaat toivomme, että Espoo, Nurmijärvi ja Ely-keskus ryhtyvät nyt nopeasti yhteistyöhön, jotta Lahnuksentielle saadaan kauan kaivattu kevyen liikenteen väylä, Laakso sanoo.

Lahnuksentien vaikutusalueella asuu Laakson arvion mukaan tuhatkunta henkilöä. Kun yhdistys vuonna 2015 keräsi adressia kevyen liikenteen väylän puolesta, siihen saatiin 350 nimeä.