Postimaksut nousevat jälleen – ruohonleikkaaja pääsi jo merkkiinkin

Tärkeimpiin postimaksuihin tulee 3. huhtikuuta alkaen korotuksia. Posti perustelee korotuksia perinteisen kirjepostin määrän vähentymisenä. Suomen Posti

Jari Pietiläinen

Posti tekee korotuksia postimaksuihin 3. huhtikuuta alkaen. Alle 50 grammaa painavan kotimaan kortin ja kirjeen hinta on 3. huhtikuuta alkaen 1,30 euroa eli kirjemaksu kallistuu siis 10 senttiä.Alle 20 grammaapainava ulkomaan kortti ja kirje maksaakorotuksen jälkeen Priority-luokassa 1,40 euroa – myös tämä maksu nousee 10 senttiä.

Posti muistuttaa, että vanhoja 1. ja 2. luokan ikimerkkejä voi käyttää edelleen lähettämiseen. Niiden arvo vastaa kotimaan ikimerkkiä, jonka arvo 3. huhtikuuta alkaen on siis1,30 euroa.

Suomen Posti perustelee postimaksujen korotuksia sähköisen viestinnän yleistymisellä, joka vähentää postilähetysten jakelumääriä voimakkaasti.

– Viime vuonna osoitteellisia kirjeitä lähetettiin seitsemänprosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Posti tehostaa toimintaansa monilla tavoilla kustannusten hillitsemiseksi. Yksittäisen lähetyksen keräily-, lajittelu- ja jakelukustannus on sitä kalliimpi, mitä vähemmän on jaettavaa, Posti kertoo.

Vaikka perinteisiin kirjemaksuihin tuleekin korotuksia, postikorttisovelluksesta lähetettyjen korttien hinnat eivät muutu. Sovelluksesta voi lähettää aidon kortin esimerkiksi omasta valokuvasta. Sovelluksen voi ladata iOS- tai Android -sovelluskaupoista.

Muutoksia tulee myös Postin edelleenlähetys- ja jakelun keskeytyspalvelujen hintoihin sekä osaan muiden kirjepalveluiden hintoja. Muutokset eivät koske sopimusasiakkaiden hintoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.