Vauva turvapaikanhakijan sylissä jalka paljaana herätti someraivon – äiti vastasi hilpeällä kuvalla

Espoolaisen Saga Riihisen Facebook-päivitys on saanut aikaan melkoisen someraivon.

Riihinen julkaisi viime viikolla omalla seinällään kuvan lapsestaan, joka oli turvapaikanhakijamiehen sylissä Helsingin Rautatientorilla. Kuvan kommentoijissa tunteita kuumensi lapsen jalka, joka oli paljas.

–Tässä kuvassa on minun poikani. Pikkutaapero, jonka tossu villasukkineen oli tipahtanut maahan. Kantajalla on se kädessään, ja hetki kuvan jälkeen se laitettiin yhteisvoimin takaisin jalkaan, Riihinen kertoo päivityksessään sen jälkeen kun raivokkaita kommentteja oli tullut.

Riihistä syytetään kommenteissa vastuuttomaksi äidiksi. Kuva pojasta ilman tossua lähti leviämään muun muassa Rajat kiinni- ja Huoli lastensuojelusta Helsingissä -ryhmissä.

Riihinen jakoi tarinansa Refugee Hospitality Club -Facebook-ryhmässä.

– Olen lukenut ihan käsittämätöntä kuraa näistä ystävistäni, jotka poikaani kantavat, hänen kanssaan hassuttelevat ja joista he pyytävät saada ottaa kuvia ja jakaa ystäviensä kanssa. Tämä kaikki kura on niin kaukana meidän arjestamme, että se tuntuu täysin surrealistiselta. Että jotkut tuollaista kirjoittelevat. Oli meidän turvapaikkapolitiikasta mitä mieltä tahansa, niin tämmöinen peli ei vetele, Riihinen avautuu.

Eilen Riihinen julkaisi uuden kuvan, jossa joukko miehiä on lapsen ympärillä ilman toinen jalka paljaana. Tämä on herättänyt ihastusta ja hilpeyttä empaattisesti turvapaikanhakijoihin suhtautuvalla RHC-Facebook-sivustolla.

Riihisen valinnat ovat herättäneet keskustelua aiemminkin, kun hän on päättänyt imettää vauvaansa viisivuotiaaksi sekä avatessaan oman kodin ovet turvapaikanhakijoille.

Lue lisää näistä aiheista:

Yksinhuoltaja avasi kotinsa Kauniaisissa: ”Adoptoidaan turvapaikanhakijat”

Evelyn saa käydä tissillä viisivuotiaaksi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut