Poliitikot vaativat asunnottomien yksikön pienentämistä Espoossa – Aiheuttaa kohtuutonta häiriötä omakotiasukkaille

Kuninkaankallion asumisyksikössä asuu 108 aiemmin asunnottomana elänyttä ihmistä. Johanna Erjonsalo/Arkistokuva

Seppo Korkman

Espoon Pihlajarinteessä toimivan Kuninkaankallion asumisyksikön asukkaiden aiheuttamat häiriöt ympäröivälle omakotialueelle ovat poikineet yksikön pienentämistä vaativan valtuustoaloitteen.

Ulla Palomäen (kok.) ja 24 muun valtuutetun jättämässä aloitteessa vaaditaan mitoitusrajoituksia pitkäaikaisasunnottomille tarkoitettuihin asuntoloihin. Myös yksikköjen sijaintia pitäisi allekirjoittajien mielestä miettiä paremmin.

Aloitteessa Kuninkaankallion 108 asuntoa käsittävä asuntola Pihlajarinteen omakotialueella nostetaan kooltaan esimerkiksi aivan liian suuresta yksiköstä.

–Tuetun asumisen asukkaat ovat aiheuttaneet kohtuutonta häiriötä ja pelkoa lähiympäristön asukkaille.

Aloitteessa kerrotaan, kuinka omakotitalojen pihoilta on varastettu tavaraa ja lapsille on huudeltu bussipysäkeillä. Niiltä on aloitteen mukaan löytynyt myös huumeruiskuja.

Allekirjoittajien mielestä Diakonissa Hoiva Oy:n ylläpitämä yksikkö ei yrityksistä huolimatta saanut tilannetta rauhoittumaan. Yksikkö on toiminut Kuninkaankalliossa vuodesta 2012.

Länsiväylä uutisoi tammikuussa (LV 25.1.) omakotialueen asukkaiden lasten myös pelkäävän pysäkeillä örveltäviä asumisyksikön asukkaita.

Espoon kaupungin perhe-ja sosiaalipalvelujen asiantuntija Anna- Maija Josefsson myönsi tuolloin, ettei suuren yksikön sijainti omakotialueella ole paras mahdollinen.

–Muita sijoituspaikkoja on käytännössä aika vähän tarjolla, hän totesi tuolloin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lapset pelkäävät kännissä örveltäviä, asukkaille haistatellaan – Omakotialueen keskellä yli sadan asunnottoman koti Espoossa 25.1.2017 6:45

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut