Maanpuolustusväen Inttistore lopetti yllättäen toimintansa – "Verkkokauppa on nyt todella armotonta"

Inttistoren varastot on myyty Varustelekalle, joka aloittaa varastotuotteiden myynnin ensi viikolla. Inttistore

Jari Pietiläinen

Maanpuolustushenkisten suomalaisten keskuudessa jo vuosikymmeniä toiminut Inttistore on lopettanut yllättäen toimintansa. Sekä Helsingin Töölössä sijaitseva Inttistore-myymälä että netissä toimiva verkkokauppa suljettiin eilen illalla.

Inttistoren nettisivuille on viime yön aikana ilmestynyt teksti, jossa Inttistoren toimitusjohtaja Jarkko Lahtinen kertoo lopettamispäätöksestä ja sen jälkeisistä toimenpiteistä.

– Kaikki jo tehdyt tilaukset toimitetaan ja asiakaspalautukset hoidetaan. Jos asiakkailla on noutamattomia myymälänoutoja, heidän tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun, Lahtinen kertoo.

Verkkokauppauudistus tehtiin monta vuotta liian myöhään."

Inttistoren toiminnasta on vastannut Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton omistama Maanpuolustusyhtiö MPY Oy, jonka tarkoituksena on palvella liittojen jäsenkuntaa laadukkaiden reserviläisharrastukseen ja -toimintaan liittyvien tuotteiden myyjänä.

– Päätös Inttistoren toiminnan lopettamisesta tehtiin eilen ja nyt myymälä tosiaan on suljettu. Inttistorea on yritetty jo pari-kolme vuotta saada kannattavaksi, mutta emme ole siinä valitettavasti onnistuneet. Verkkokauppauudistus tehtiin monta vuotta liian myöhään, kertoo Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg

Nybergin mukaankolmisen vuotta sitten tehty yrityksen ilmeen uudistaminen ja Mp-myymälän nimen muuttaminen Inttistoreksi eivät tuottaneet toivottua tulosta.

– Verkkokaupankäynti on nyt todella armotonta tälläkin alalla. Jos asiakas saa jonkin tuotteen kaksi euroa edullisemmin jostain muualta, hän menee sen liikkeen asiakkaaksi, pohtii Nyberg.

Jatkotoimista päätetään viikon-parin sisällä."

Maanpuolustushenkisten tuotteiden suurimmaksi myyjäksi Suomessa on muutaman vuoden aikana kohonnut Helsingin Konalassa sijaitseva Varusteleka, jonka ärhäkkä markkinointi on armeijavarusteista kiinnostuneiden keskuudessa saavuttanut jo miltei kulttiluonteen.

– No, Varusteleka nyt on kieltämättä ollut vahvin toimija tällä alalla, mutta meillä Inttistoressa ei ole haluttu lähteä minkäänlaiseen halpatuotteiden myyntiin, vaan kaikki tuotteet on haluttu pitää laadukkaina, Nyberg arvioi kilpailutilannetta.

Inttistore on työllistänyt kaksi täysipäiväistä työntekijää ja muutamia osa-aikaisia. Myymälän ja verkkokaupan sulkemisen johdosta heidän työsuhteensa päättyy.

– Jatkotoimenpiteet ovat vielä toistaiseksi kesken, mutta niistä päätetään viikon-parin sisällä, Olli Nyberg kertoo.

Inttistoren toiminnasta vastannut MPY Oy kustantaa lisäksi Reserviläinen-lehteä ja vastaa myös liittojen hallintopalvelujen tuottamisesta. Nämä toiminnat säilyvät entisellään.

Lue tästä, mitä tapahtui Inttistoren varastolle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut