Rauli Virtanen lähtee vihreiden ehdokkaaksi kuntavaaleissa

Tietokirjailija, vapaa toimittaja Rauli Virtanen on päättänyt lähteä Espoon vihreiden listalle mukaan sitoutumattomana kuntavaaliehdokkaana.

Virtanen on pitkän uran tehnyt journalisti, joka on raportoinut kymmeniltä kriisialueilta Vietnamin sodasta lähtien sekä matkustanut jokaisessa maailman itsenäisessä valtiossa. Kotimaan politiikkaa ja mediaa hän on seurannut tarkalla silmällä varsinkin vuosina 2015–2016, jolloin hän toimi Tampereen yliopiston vierailijaprofessorina.

Nykyisin Virtanen vierailee eri oppilaitoksissa ja tilaisuuksissa puhumassa turvapaikanhakijoihin, pakolaisiin, mediaan ja humanitaariseen apuun liittyvistä asioista. Hän on kirjoittanut tietokirjojakehitysyhteistyöstä, rauhanturvatoiminnasta ja katastrofiavusta.

– Vihapuheen nousu ja hallituksen kova politiikka heikoimmassa asemassa olevia kohtaan on saanut minut tuntemaan, että pitää tehdä jotain muutakin kuin vain puhua inhimillisemmän maailman puolesta, Virtanen muistuttaa.

– Juuri kunnissa vastataan kotoutumisen haasteisiin ja kuntavaalit ovat isosti sivistysvaalit. Vihreillä on lupaavin ote ja tahto sivistykseen, suvaitsevaisuuteen, sovun rakentamiseen, kansainvälisyyteen ja viihtyisään kaupunkiympäristöön ja tuntui luontevalta lähteä vaaleihin juuri vihreiden listalla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut