Kiista Lehtisaaren maanvuokrista – Näin seurakunta vastaa arvosteluun

Vantaan seurakunnat vastaa Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomienuutisointiin seurakuntien omistuksessa olevien tonttien maanvuokrien korotuksista Lehtisaaressa (4–5.2.) seuraavasti:

"Uutisen mukaan tulevia korotuksia pidettiin kohtuuttomina ja sanottiin, että lehtisaarelaisia ei ole kuultu. Vantaan seurakuntayhtymän puolesta toteamme, että asukkaiden huoli on ymmärrettävä, ja se on päätöksenteossa kuultu. Seurakunnat eivät kuitenkaan voi suosia lehtisaarelaisia muiden vastaavissa asunnoissa asuvien kustannuksella.

Lehtisaaressa vuokrat ovat olleet huomattavan alhaisia verrattuna muihin vastaaviin vuokriin pääkaupunkiseudulla. Vertailuksi voidaan mainita, että Vantaan Asolassa äskettäin vuokrattujen vastaavien tonttien kuukausivuokrat vaihtelevat noin 1,5–2 euroa per kerrosneliömetri, kun Lehtisaaressa tämänhetkiset vuokrat jäävät alhaisimmillaan vain noin 0,5 euroon per kerrosneliömetri.

Lehtisaarelaiset ovat siis saaneet menneiden vuosikymmenten aikana nauttia poikkeuksellisen halvasta asumisesta verrattuna Helsingin ja pääkaupunkiseudun muuhun vuokratasoon. Tontin vuokrien korotukset astuvat voimaan vuonna 2020, ja ne toteutetaan vaiheittain.

Lehtisaari ei ole Vantaan seurakunnille diakonia-asuntokohde. Vantaan seurakunnilla on Vantaalla lähes 100 diakonia-asuntoa, joissa asuvien vuokrataso on edullinen, ja seurakunnat tarjoavat myös diakonisia palveluilta näissä asunnoissa asuville.

Lehtisaaren asunnoista saatavilla vuokratuloilla rahoitetaan esimerkiksi juuri Vantaan seurakuntien diakoniatyötä.

Tontin vuokrien korotuksista on neuvoteltu Lehtisaaressa sijaitsevien asunto-osakeyhtiöiden edustajien kanssa useaan otteeseen jo viime vuosikymmeneltä alkaen. Asunto-osakeyhtiön tehtävänä on tiedottaa asukkailleen tontin vuokrissa tapahtuvista muutoksista. Lopullisesta tontinvuokrasta neuvotellaan vielä erikseen jokaisen asunto-osakeyhtiön kanssa tämän vuoden aikana."

Juha Tuohimäki, yhtymänjohtajaSari Turunen, kiinteistöjohtaja

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut