Insinööri sai haukut päälleen bussissa – "Mies ei lopettanut, vaikka sanoin, että maksan verot Suomeen ja rakennutan hänenkin lastensa koulut"

toimitus

Espoon kaupungin rakennuttajainsinöörinä työskentelevä Aniko Patrakka joutui äskettäin harvinaisen tympeän kohtelun kohteeksi bussissa.

Patrakka kirjoittaa Länsiväylä-lehdessä, kuinka bussissa matkustanut mies alkoi sättiä häntä hänen noustua bussin kyytiin kaksosrattaiden kanssa.

Mies oli Patrakan mukaan bussissa lapsen kanssa.

–Noustessani linja-autoon tuplarattaiden kanssa, alkoi mies puhua turvallisuudesta. Vastasin hänelle, että hänen lapsensa turvavaljaat eivät ole kiinni ja jarrutuksessa lapsi voi lentää, Patrakka kirjoittaa Länsiväylän Lukijan areenalla.

Patrakan mukaan keskustelun aikana mies esitti epäilyksen, että Patrakka on tullut Suomeen Virosta.

–Kerroin, että olen unkarilainen. Sitten hän muistutti, että verot pitää maksaa ja että pitäisi olla kunnioitusta. Silloin hermostuin ja kerroin, että maksan verot Suomeen. Kunnioituksesta sen verran, että rakennutan koulut ja päiväkodit hänenkin lapselleen. Hän ei lopettanut. Lähdin pois ja toinen matkustaja pysähtyi viereeni ja pahoitteli tapausta.

Patrakan mukaan kyse oli ensimmäisestä kerrasta, kun hän kohtasi Suomessa ollessaan vihapuhetta.

–Olen rakennusinsinööri, valmistuin Unkarissa, mutta opiskelin Suomessa noin kymmenen vuotta työn ohella. Nykyään toimin Espoon kaupungin rakennuttajainsinöörinä. Työni ei ole helppo, mutta pidän siitä erittäin paljon, Patrakka kirjoittaa.

Tapaus laittoi Patrakan ajattelemaan, onko hänen enää viistasta puhua omille lapsilleen unkaria kodin ulkopuolella.

Ikävästä välikohtauksesta huolimatta Patrakka sanoo, ettei haluaisi asua muualla.

–Pidän Suomea lojaalina ja turvallisena valtiona, Espoosta en muuttaisi pois, hän toteaa.

Tapaus sattui toissa viikolla keskellä päivää, kun Patrakka oli matkustamassa Mankkaalta Tapiolaan.

Lue myös: Insinööri mietti pitkään, uskaltaako kertoa tapauksesta

Aiheeseen liittyvää

  1. Solvauksia bussissa saanut insinööri: Mietin uskallanko enää puhua lapsilleni unkaria julkisilla paikoilla 16.1.2017 19:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut