Sandro osaksi jättiyritystä – kasvaa myös Espooseen

Sandron tarina alkoi Kalliosta. Sieltä se loikkasi Eiraan ja Kamppiin. Kesällä Sandro avaa ravintolan Tapiolassa. Johanna Erjonsalo

toimitus

Royal Ravintolat ostaa Sandrot ja perustaa Ville Relanderin ja Richard McCormickin kanssa uuden ravintolaryhmän.

Ravintoloitsijakaksikon javastuualue kasvaa, kun Royal Ravintolat perustaa heidän kanssaan uuden Hawaii-ravintolaryhmittymän. The Cock ja Holiday -ravintoloiden lisäksi Sandrot liittyvät uuteen ravintolaperheeseen yrityskaupalla ja kesällä siihen tulee mukaan Iso Roobertinkadulle avautuva kasvisravintola.

Hawaii-ravintoloiden vastuullisina ravintoloitsijoina toimivat Relander ja McCormick investoivat samalla ravintolayhtiöön hankkimalla osakkuudet Royal Ravintolat Oy:stä.

Ennen ravintoloitsijauraansa Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa vetänyt Ville Relander ja ruokavaikuttaja Richard McCormick saivat kaksi vuotta sitten Royal Ravintoloilta tehtäväkseen luoda Helsingin Kasarmitorille uudenlaisen ravintolan. Näin syntyi The Cock ja sittemmin myös Katajanokan Holiday Bar.

–Olemme saaneet mahdollisuuden toteuttaa visioitamme ja luoda sellaisia ravintoloita, joihin itse uskomme.Helsingillä on valtavasti potentiaalia nousta kansainvälisesti halutuksi ruokakaupunkikohteeksi ja Hawaii-ravintolaryhmä antaa meille huikean mahdollisuuden olla omalta osaltamme tätä tavoitetta tukemassa, kertoo ravintoloitsija Ville Relander.

Syksyyn mennessä Hawaii-ravintoloihin kuuluu vähintään seitsemän ravintolaa."

Syksyyn mennessä Hawaii-ravintoloihin kuuluu vähintään seitsemän ravintolaa. Ravintolamäärän kasvusta huolimatta Sandroistakaan ei muovata ketjua, vaan kullakin yksiköllä on jatkossakin oma luonteensa ja kustomoitu menunsa. Relander ja McCormick pitävät tärkeänä, että jokainen heidän operoimansa ravintola on uniikki, persoonallinen kokonaisuutensa.

–Luotsaamamme ravintolat tulevat aina olemaan avoimen monikulttuurisia. Erilaisten taustojen ja näkemysten vuorovaikutus varmistaa meille jatkuvan mahdollisuuden oppia uutta sekä makujen, että yleisen fiiliksen osalta. Sama värikkyys näkyy myös ruoassamme, McCormick lupaa.

Royal Ravintolat Oy:lle Relanderin ja McCormickin osaamiseen keskittyvän Hawaii-ravintolaryhmän perustaminen on luonnollista kehitystä.

–Helsingin ravintolakulttuuri elää vahvaa kukoistuskautta. Uuden sukupolven rohkeat yrittäjät ja ravintoloitsijat ovat tämän kehityksen etujoukoissa. Haluamme olla mukana luomassa tähän sopivaa ekosysteemiä yhdessä alan huipputekijöiden kanssa, ikivihreitä klassikkoravintoloitamme unohtamatta, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström

Hawaii-ryhmään kuuluu perustettaessa viisi ravintolaa: The Cock, Holiday Bar, Sandro Kallio, Sandro Eira ja Sandro Kortteli Kesällä Ainoa-kauppakeskuksessa avautuva Sandro Tapiola ja yhteistyössä Alex Niemisen kanssa Iso Robertinkadulle avautuva kasvisruokiin erikoistunut baari-ravintola liittyvät myös Hawaii-ravintolaryhmään.

Royal Ravintolat Oy

Yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluu 36 yksilöllistä ravintolaa ja 22 Hanko Sushia ja 6 Pizzariumia eri puolilla Suomea.

Nämä yhdessä työllistävät yli 800 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2017 on yli 100 miljoonaa euroa.

Hawaii on Royal Ravintolat Oy:n omistama ravintolaryhmä, jonka operatiivisessa ja tuloksellisessa vastuussa ovat ravintoloitsijat Ville Relander ja Richard McCormick.

Sand Catering Oy on ravintola-alan yritys, joka omisti ja operoi Sandro Kallio, Sandro Eira ja Sandro Kortteli -ravintoloita sekä catering-toimintaa. Yhtiö työllistää 87 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli 4,7 miljoonaa euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Sandro tuo vegebrunssit Espooseen 6.10.2016 10:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut