Mietitkö minne mennä? Katso täältä Espoon seudun parhaat ravintolat ja kahvilat

LAJINSA PARHAAT Täältä löydät kootusti lukijakisojen tuottamat tiedot Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen parhaista ravintoloista. Länsiväylä julkaisee myösarvioita koko pääkaupungin parhaista ravintoloista.

Kaisan Cafe Tapiolassa (ylhäällä vasemmalla), Halmeen leipomo Kauklahdessa (alla vasemmalla) ja Cafe Mellsten Haukilahdessa (alla oikealla) ovat espoolaisten kestosuosikkeja. Leppävaaran Cafe Peroba (ylhäällä oikealla) on uudempi tulokas.

Marketta Karjalainen

Tuhannet lukijat ovat ottaneet osaa Länsiväylän kanssa parhaiden ravintoloiden etsintään. Julkaisemme tässä tulokset kootusti kaikkien meidän huviksi ja hyödyksi.

Valinnat ovat lukijoiden tekemiä, jollei toisin mainita. Kyse ei ole pienen sisäpiirin mielipiteistä.

Muutamissa äänestyksissä on ollut mukana koko pääkaupunkiseutu tai jopa koko maa.

Tämä tarina täydentyy sitä mukaa kun järjestämme uusia lukijakyselyitä.

Hyviä lukuhetkiä, hyvää ruokahalua ja nauttikaa.

Etsimme Espoon ja Kirkkonummen parasta brunssipaikkaa.

Äänestys on päättynyt. Kisatuloksen voi lukea 6.5. lähtien täältä.

Näin kisaan vastanneet kuvailevat suosikkipaikkojaan.

Espoon paras kahvila ratkesi vilkkaan yleisöäänestyksen jälkeen. Tulokset löydät täältä.

Tässä lista Espoon parhaista kahviloista. Näin vastaajat luonnehtivat mielipaikkojaan.

Intian maut onnistuvat äänestäjien mukaan ylivoimaisesti parhaiten Shivassa.

Pääkaupunkiseudun intialaisten, nepalilaisten, srilankalaisten ja pakistanilaisten ravintoloiden joukossa on monta suosittua ja ylistettyä paikkaa.

Äänestyksessä selvästi ylitse muiden nousi kuitenkin puolitoista vuotta sitten Kirkkonummen keskustassa ovensa avannut Shiva, "hienosti sisustettu ravintola, jossa on erinomainen ruoka."

Brunssi ei ole vain hipstereiden ja herrasväen harrastus. Lukijakisa paljasti, että seutu on täynnä hyviä brunssipaikkoja.

Erittäin monipuolinen tulos. Näin voisi kuvata Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien yhdessä järjestämän ravintolatulokasäänestyksen tulosta Kärkeen nousivat hampurilaispaikka, etninen ravintola, trendikäs pizzeria sekä pari pubia ja ruokaravintolaa. Kisassa annettiin kaikkiaan 1 253 ääntä.

Mike´s Diner, Treffipub ja Naughty Brgr ovat pääkaupunkiseudun parhaat burgeripaikat Espoossa hampurilalaisravintoloiden ohi kiilasi Pohjanmaan Grilli.

”Uusi ja freeshi mesta, rento meininki, hyvät safkat”. Näin kehuttiin hampurilaispaikkakisan vantaalaista voittajaa Mike´s Dineria, joka on myös Vuoden 2015 tulokasravintola.

Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien yleisöäänestyksen yli 2 000 vastaajaa kehui maasta taivaisiin yli sadan hampurilaispaikan herkkuja

Tosifanille ei sekään vielä riitä. Kisavastausten mukaan Suomeen pitäisi saada vielä joukko yhdysvaltalaislähtöisiä ketjuja: Wendy’s, Hardee’s, In-N-Out Burger, Max Burger, Kentucky Fried Chicken, Carl’s Jr ja Shake Shack.

Huhtikuussa järjestetyssä äänestyksessä eniten kannatusta, 521 ääntä, pääkaupunkiseudun parhaaksi hampurilaispaikaksi sai Myyrmäessä sijaitseva Mike´s Diner.

Mutta sitäkin suositumpi oli teollisten ketjujen sarjassa mitellyt Burger King, joka keräsi kaikkiaan 656 ääntä.

Länsiväylän järjestämästä pizzeriaäänestyksestä muodostui huikean tiukka taisto kolmen ravintolan välille. Ison Omena Classic Pizza selviytyi lopulta voittajaksi, mutta Pepino ja Pizzeria Olarin Kuu hengittivät niskaan. Classic Pizza kahmaisi kaikkiaan 11 prosenttia äänistä.

Olari on Espoon uusi olutmekka. Tässä on kolme syytä lähteä kuppilakierrokselle Olariin: Davisto, Vaappuva Ankka ja Aloha & Bar Ohana.

Espoon parhaat olutpaikat -äänestyksessä vuonna 2015 yksi oli yli muiden.

Tässä on Espoon paras pihvipaikka Se paistaa parhaimmilaan yli 200 pihviä päivässä. Se on toiminut jo 45 vuotta samassa paikassa ja samalla konseptilla.

Kysyimme lukijoilta, mistä löytyy Suomen parasta kreikkalaista ruokaa Yksi maan parhaista löytyi Kivenlahdesta.

Kisatiedon Helsingin parhaista ravintoloista, esimerkiksi kasvisruoka- ja brunssipaikoista sekäkahviloista löydät kootusti täältä ja Vantaan parhaista ravintoloista ja kahviloistatäältä

Aiheeseen liittyvää

  1. Mistä löytyy Espoon paras kahvila? Äänestä suosikkiasi 3.1.2017 19:30

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut