Suomessa satoja sharia-lain kannattajia – HS: "Islamilainen tuomioistuin ei sovi Suomeen"

Minareetti on islamilaiseen moskeijaan kuuluva torni, jonka avulla uskovat löytävät moskeijaan ja josta kuulutetaan rukouskutsut. Minareettien rakentaminen on kielletty esimerkiksi Sveitsissä, jossa asiasta päätettiin kansanäänestyksellä vuonna 2009. Arkistokuva

Jari Pietiläinen

Suomessa arvioidaan olevan jopa satoja muslimeita, jotka kannattavat islamilaista sharia-lakia. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat

Koraanin säännöstöön nojaava lainsäädäntö ei silti ole saamassa jalansijaa suomalaisessa oikeusjärjestelmässä, oikeusministeriö vakuuttaa.

Muslimiyhteisö on ohdottanut jo kuusi vuotta sitten ministeriölle, että lakia muutettaisiin jotta sharia-tuomioistuinten perustaminen olisi mahdollista. Oikeusministeriö ampui ehdotuksen heti alas.

Myöskään islamin asiantuntija, professori Jaakko Hämeen-Anttila ei pidä islamilaisten tuomioistuinten tuloa Suomeen tai muualle Länsi-Eurooppaan kannatettavana ajatuksena. Iso-Britannia ja Kanada ovat länsimaissa ainoat maat, joissa muslimiyhteisö toimii tunnustetun sharia-lain avulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut