Lämmitetty terassi ulkoilijoiden iloksi – Rantaraitille avataan uusi ympärivuotinen kahvila

MATINKYLÄ Nokkalan Majakka pyritään avaamaan ennen joulua.

Nokkalan venesatamaan Matinkylässä on rakenteilla uusi kahvila Nokkalan Majakka, jonka on tarkoitus olla avoinna ympäri vuoden.

– Tavoitteena on avata ennen joulua, mutta viimeistään joulun jälkeen, lupaa kahvilaa pyörittävän KF Restaurants Oy:n toimitusjohtaja Tero Lahtinen

Toivottavasti jo ensi kesänä olisi vierasvenepaikkoja.”

Rantaraitin varrella sijaitsevaan Nokkalan Majakkaan tulee noin 200 asiakaspaikkaa, jotka sijaitsevat sisällä sekä lasitetulla, lämmitetyllä terassilla. Kesällä käytössä on myös kattoterassi.

Kahvilassa tarjoillaan arkisin kahvilatuotteiden lisäksi salaatti- ja keittolounasta, tarjolla on myös merihenkistä bistro-ruokaa.

Lahtinen uskoo, että asiakkaita riittää talvikaudellakin.

– Suunnitelmissa on järjestää erilaisia pieniä tapahtumia ja teemailtoja, hän kertoo.

Kaupungin kanssa on käyty keskustelua vierasvenepaikoista.

– Ne ovat suunnitelmissa. Toivottavasti jo ensi kesänä olisi vierasvenepaikkoja, vahvistaa Espoon kaupungin venesatamapäällikkö Lennart Pettersson

– Veneilykausi saattaisi pidentyä, jos mantereella olisi paikkoja, joissa voisi poiketa, hän jatkaa.

Pettersson uskoo kahvilan palvelevan niin veneilijöitä kuin muitakin. Nokkalasta kulkee myös saaristovene.

– Nokkala on saaristoliikenteen kannalta oleellinen paikka. Sieltä on lyhyt matka Isoon Vasikkasaareen, Pettersson toteaa.

Melonta-alan yritys Natura Viva on myös kiinnostunut Nokkalan alueesta. Natura Vivalla on tontti vuokrattuna Matinkylän uimarannan ja Nokkalan sataman välistä, mutta vuokrasopimus on umpeutumassa.

– Avasimme toukokuussa uuden melontakeskuksen Vuosaareen, joten se rajoittaa mahdollisuuksiamme aloittaa saman tien toimintaa Espoossa, selittää Natura Vivan toimitusjohtaja Ilkka Lariola

– Olemme keskustelleet kaupungin kanssa eri vaihtoehdoista. Pidemmällä tähtäimellä Nokkala on erittäin kiinnostava paikka, Lariola vakuuttaa.

Yritys vuokraa Vuosaaressa kajakkeja ja järjestää melontaretkiä sekä -kursseja. Samanlaista toimintaa on suunniteltu Nokkalaan.

Nokkalan venesatamaa on uusittu ja siellä on muun muassa Espoon kaupungin satamien ensimmäinen veneenpesupaikka.

– Pesuvedet menevät kaivoon, kertoo Pettersson.

– Venesatama-alue alkaa olla aika hyvällä mallilla, hän iloitsee.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut