Oho! Länsimetro ilmestyi yhtäkkiä Espooseen – Nyt puhuu tekijä

Graffititaiteilija Pete Hende Nieminen, 42, on laittanut taikurin loihtimaan länsimetron keskelle Espoonlahtea. Eilen metrotyömaan aitaan ilmestynyt länsimetroaiheinen graffiti on maalattu lailliseen graffitiaitaan.

– Idea lähti liikkeelle, kun huomasin länsimetron tulon viivästyvän kauas tulevaisuuteen. Siksi ajattelin, että taiotaanpa nyt metro kaikille ohikulkeville espoolaisille, Nieminen myhäilee.

Nieminen on aloittanut graffittimaalarina jo vuonna 1988, mutta kaikkina vuosina hän ei ole ollut aina yhtä aktiivinen. Hän muistuttaa, että graffitien maalaaminen joka paikkaan ei ole suotavaa.

– Olen aina sanonut, että spraypullolla voi tehdä monenlaisia asioita, mutta sillä voi saada aikaan omaan elämäänsä myös vaikeuksia, Nieminen pohtii.

– Minä en kannata laittomia graffiteja, siksi on erittäin hyvä, että laillisia graffitiseiniä on yhä useammassa paikassa.

Pääkaupunkiseudulla graffitiseiniä on Niemisen mukaan melko lailla kattavasti, mutta muualla tilanne on toinen.

– Salossa ja Jyväskylässä homma on kylläkin hoidettu hyvin. Siellä on alikulkutunneleita, joihin voi tehdä luvallisia graffitteja. On hyvä, jos maalauskohde on sateelta suojattu ja siellä on myös riittävä valaistus, Nieminen muistuttaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut