Espoo sanoo sen ääneen: Sote-uudistusta ei pitäisi toteuttaa

Espoon mielestä hallituksen suunnittelemaa sosiaali- ja terveyspalvelujen jättiuudistusta Suomessa ei suunnitellussa muodossa pitäisi toteuttaa.

Valtuusto päätyi hetki sitten kaupunginhallituksen esittämää lausuntoa tiukempaan muotoiluun äänin 37–25. Peräti 12 valtuutettua äänesti tyhjää.

Voiton vei Heikki Sepän (kok.) lisäysesitys, jossa todetaan, ettei sote-uudistuksen tavoitteita kustannussäästöistä ja palvelujen laadun parantamisesta hallituksen esittämillä toimilla tulla Espoossa saavuttamaan. "Tämän vuoksi valtuusto katsoo, että uudistuksesta nyt esitetyssä muodossa tulisi luopua."

Puheenvuoroissa kaikki valtuutetut olivat yksimielisiä siitä, että sote-uudistus tarvitaan. Kauhistusta kuitenkin herätti suunnitelma luoda koko Uudenmaan maakunnasta yksi sote-alue.

Se merkitsisi Uudellemaalle jättimäistä, noin 60000 työntekijän hallintohimmeliä, jokavastaisi 1,6 miljoonan ihmisen sosiaali- ja terveyspalveluista. Myös palvelujen yksityistämisen peikko pelotti osaa valtuutettuja.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut