Iso uhkapelifirma tarttui länsimetroon – "Kumpi tulee ensin, metro vai Jeesus?"

Kansainvälinen uhkapelifirma tarjoaa mahdollisuutta veikata länsimetron aloittamisaikataulua. – Kuvan pienoismalli ei liity tapaukseen. Ilkka Siissalo / arkisto

Jari Pietiläinen

Länsimetron valmistumisen viivästyminen turhauttaa parhaillaan pääkaupunkiseudulla. Alun perin matkustajien piti päästä oransseilla vaunuilla Helsingin Ruoholahdesta kohti Espoon Matinkylää jo elokuussa, kunnes kesäkuussa yllättäen paljastui, että avaus venyy tammikuulle 2017.

Maanantaina Länsiväylä kertoi uutisen, jonka mukaan tammikuu 2017 on sekin poissa laskuista.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson on päättänyt kääntää harmituksen jännityksen puolelle: nyt on mahdollista lyödä vetoa siitä, milloin Länsimetro aloittaa kaikille avoimen liikennöintinsä.

– Kyllästyimme odottamaan, tuleeko ensimmäisenä länsimetro, Jeesus vai kenties Olkiluoto 3. Jeesuksen tulemiselle emme ole vielä rohjenneet laskea kertoimia, joten aloitetaan nyt metrosta, virnistää Betsson Groupin iGaming-asiantuntija Juha Kvist

Maanantaina Länsimetro Oy ei rohjennut kertoa uutta veikkausta liikennöinnin aloituspäiväksi, vaan seuraava tiedote on luvattu marraskuussa. Betsson pitää tällä hetkellä todennäköisimpänä vaihtoehtona metron käyttöönotolle huhti-toukokuuta 2017. Kerroin näille kevätjuhlille olisi 1.85.

Kaksi seuraavaa vaihtoehtoa ovat tasavahvoja: Jos kyytiin pääsee jo maaliskuussa 2017 tai aiemmin, voittokerroin on 3.00. Saman kertoimen 3.00 saa ajankohdasta kesä-elokuu 2017.

Jos vedonlyöjä uskoo, että ennen syyskuuta 2017 ei Espooseen metrolla mennä, silloin on jo pelivaraa: syyskuu 2017–joulukuu 2019 antaisi voittokertoimen 5.00.

– Pidempää sijoitushorisonttia ja korkeaa tuottoa hakevat vedonlyöjät voivat asettaa panoksensa myös pitemmälle. Mikäli metro ei kulje matkustajat kyydissään vielä tällä vuosikymmenelläkään, kerroin sille on peräti 50, Kvist vinkkaa.

Kertoimet ajankohdille, jolloin länsimetro aloittaa kaikille avoimen liikennöintinsä:

Maaliskuu 2017 tai aiemmin: 3.00 Huhti-toukokuu 2017: 1.85 Kesä-elokuu 2017: 3.00 Syyskuu 2017-joulukuu 2019: 5.00 2020 tai myöhemmin: 50.00

Osallistu myös Länsiväylän omaan veikkaukseen länsimetron avaamisajankohdasta tämän linkin kautta.

Tiistaina 11.10.2016 Länsiväylän omaan veikkaukseen oli osallistunut jo927 vastaajaa, joista 52 prosenttia sitä mieltä, että ei aloita vielä ensi vuonnakaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut