Euroopan korkein pilvenpiirtäjä nousee ­– suomalaiset mukana 462-metrisen jätin teossa

Havainnekuva valmiista kohteesta. Havainnekuva

Riikka Jokinen

Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää rakennetaan parhaillaan Venäjällä.

Kyseessä on 462 metrin korkuinen pilvenpiirtäjä, joka nousee Pietariin. Rakennus on osa Gazprom Neft -yritysryhmän pääkonttorikompleksia. Pääkonttorin lisäksi 87-kerroksiseen rakennukseen tulee toimistokeskus.

Pilvenpiirtäjän teossa on mukana myös suomalaisyrityksiä.

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva, Venäjän markkinoilla toimiva LujaBetomix toimittaa pilvenpiirtäjään noin 170 000 kuutiometriä betonia.

– Määrä on Suomen betonimarkkinaan suhteutettuna tavattoman suuri. Hankkeen kokonaisbetonimäärä on noin 15 prosenttia Suomen vuotuisesta valmisbetonivolyymista, yritykset kertovat.

Pilvenpiirtäjän rakennustyöt alkoivat paalutustöillä syksyllä 2014. Kohteeseen tehtiin helmikuussa 2015 maailman suurin kertavalu kohteen perustusta valettaessa. Guinnessin ennätyskirjaan päätyneessä valussa betonia pumpattiin yhteensä 19 624 kuutiota katkeamattomasti yli 49 tunnin ajan.

Hankkeen valtaisaa kokoa kuvastaa se, että se on yli neljä kertaa suurempi kuin esimerkiksi Pasilan keskustakortteli Tripla.

Pilvenpiirtäjä valmistuu vuonna 2018.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut