Pikkulaiva nousee puolessa vuodessa – Espooseen rakennetaan väliaikainen kauppakeskus

Mårtensbron koulu purettiin tällä viikolla. Tontille rakennetaan pop up -kauppakeskus Pikkulaiva. Lippulaiva pilkottaa keskellä takana. Katja Riihola

Katja Riihola

Vanha Mårtensbron koulu on saanut tällä viikolla väistyä sen paikalle rakennettavan väliaikaisen kauppakeskus Pikkulaivan tieltä. Nyt lokakuussa tonttia tasataan ja valmistellaan loppuvuodesta alkavalle rakentamiselle.

Pikkulaiva valmistuu kesäkuussa, jolloin osa kauppakeskus Lippulaivan nykyisistä kaupoista ja liikkeistä muuttaa sinne kolmen vuoden ajaksi. Pikkulaivan 8 000 neliön tiloihin tulee parisenkymmentä Lippulaivasta tuttua liikettä. Pihalle saadaan 400 autopaikkaa.

– Ainakin K-Supermarket Seilori, Lidl, Alko, Apteekki ja Burger King siirtyvät Pikkulaivaan, kertoo hankekehityspäällikkö Heikki Alén Cityconista.

Lippulaivan purkaminen ja uuden tuplasti suuremman kauppakeskuksen rakentaminen alkavat heinäkuussa.

Nyt syksyllä alkaa tapahtua myös aivan Lippulaivan läheisyydessä. Ulkoparkkipaikka otettiin jo pois käytöstä työmaakalustoa ja louhintaa varten. Räjäytysten määrä lisääntyy, kun uuden Lippulaivan parkkihallia aletaan rakentaa loppuvuodesta.

Rakentaminen aiheuttaa häiriötä ja muutoksia myös alueen liikennejärjestelyihin.

– Aika vauhdilla tässä mennään. Uuden Lippulaivan pitäisi olla valmis vuonna 2020, Alén sanoo.

Myös Länsimetron toisen vaiheen on määrä valmistua 2020.

Pikkulaiva puretaan Lippulaivan valmistuttua. Se kuljetetaan paloissa jatkokäyttöön. Tontille suunnitellaan asuinkerrostaloja.

Pikkulaivan rakentaa Lehto Group Oyj. Cityconilla on aiesopimus Lehto Groupin kanssa myös Lippulaivasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.