Espoon liikuntapomoilla yli 15 000 euron opintomatka Kanadaan World Cup -finaalien aikaan – "Ei näytä kivalta"

Espoon opetus- ja liikuntapalvelujen johtoa on parasta aikaa opinto- ja seminaarimatkalla Kanadan Torontossa ja Ontario–Yorkin hallintoalueella.

Torontossa pelataan parasta aikaa suomalaisittain kehnosti sujunutta jääkiekon World Cupia.

Viime perjantaina alkaneella matkalla ovat mukana entinen jääkiekkoilija ja valmentaja, liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, sekä liikuntapalvelupäälliköt Markku Sistonen ja Jarmo Ikävalko. Liikuntapuolelta mukana on myös Matinkylän jäähallin päällikkö Mikko Kauhanen.

Opetuspuolelta vinkkejä lasten liikunnan lisäämiseen suomalaiskouluilla hakee rapakon takaa perusopetuksen linjapäällikkö Ilpo Salonen

Sivistystoimen johtaja Sampo Suihkon mukaan matkan aikana espoolaiset hakevat kanadalaisilta oppia muun muassa veneiden talvisäilytyksen järjestämisestä, ja useaan kerrokseen rakennettavasta jäähallista, jollainen Suihkon mukaan löytyy Torontosta.

–Taustalla on suunnitelma, jonka mukaan Matinkylään kaavailtu jäähalli tehtäisiin useaan kerrokseen. Mukana matkalla on myös Espoon kiekkoilun tuen edustaja, Suihko huomauttaa.

Alun perin matkan piti toteutua jo keväällä, mutta ajankohta siirtyi sittemmin syksyyn. Siirron syytä tai siitä päättänyttä Suihko ei osaa nimetä.

–Ei tietysti näytä kivalta, että matka sattui juuri World Cupin aikaan. Matkaohjelma on minusta kuitenkin hyvä, Suihko arvioi.

Espoon kaupungin piikkiin osanottajat eivät varmasti pelejä käy katsomassa, Suihko vakuuttaa.

Espoon kaupunki kustantaa veroeuroista matkalaisten matkat, majoitukset ja päivärahat. Yhden osallistujan viikon matkan hinta on 3010 euroa eli kaikkiaan opintomatka maksaa runsaat 15000 euroa.

Sivistystoimen johtajan mukaan Espoon sivistystoimi on tehnyt yhteistyötä Toronton ja Ontario-Yorkin alueen hallinnon kanssa jo kymmenen vuotta.

Suomen joukkue jäi NHL:n ja NHLPA:n järjestämän turnauksen viimeiseksi. Espoolaisvirkamiehet eivät leijonapaitojen otteluja ehtineet seuraamaan, sillä Suomen joukkueen taival turnauksessa päättyi alkueriin 3–0 hävittyyn Venäjä-otteluun 22. syyskuuta. Leijonien saaliksi jäi kolmesta hävitystä ottelusta yksi maali.

Sen sijaan tänään tiistaina ja torstaina pelattavia loppuotteluja Espoon urheilupomot voivat seurata. Mikäli opintomatkan muulta ohjelmalta aikaa jää. Päiväohjelman mukaan opintomatkalaisten virallinen ohjelma päättyy päivittäin kello 17.30 sikäläistä aikaa.

Kotiin espoolaiset palaavat ensi perjantaina.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut