Silmitöntä väkivaltaa kostoretkellä: Maassa makaavaa lyötiin pesäpallomailalla päähän – miehille pitkät tuomiot

TAPON YRITYS Espoon käräjäoikeus tuomitsi 38- ja 49-vuotiaat miehet pitkiin vankeusrangaistuksiin tapon yrityksestä. Oikeuden mukaan pahoinpitelyn syynä oli kosto.

Espoolaismies oli viime kesäkuussa matkalla Espoon Otaniemessä sijaitsevaan asuntoonsa.

Kaksi miestä seurasi häntä kotiovelle, jonka luona toinen kaivoi esille pesäpallomailan ja löi sillä rappuun sisälle pyrkinyttä uhria takaraivoon. Mies kaatui maahan, minkä jälkeen toinen miehistä alkoi raahata uhria jaloista autoon. Uhri pääsi jaloilleen ja lähti juoksemaan kohti talon takaovea miesten seuratessa perässä.

Silmitön väkivalta jatkui edelleen, kun pakoon yrittänyt uhri kaatui jälleen, ja sai lukuisia iskuja mailasta päähänsä.

Talon ikkunasta kantautuneet huudot keskeyttivät pahoinpitelyn hetkellisesti, ja uhri pääsi etenemään kohti takaovea. Hän kaatui kuitenkin uudelleen ja sai jälleen mailan iskuja päähänsä.

Uhrin mukaan iskuja tuli päähän ja ylävartaloon toistakymmentä. Mies suojasi päätään käsillään.

Pahoinpitelyn tiimellyksessä toinen tekijöistä lähti hakemaan autoa, ja uhri pääsi pakenemaan rappuun. Vielä tässäkin vaiheessa toinen pahoinpitelijöistä ryntäsi uhrin perään. Hän jätti juoksun puolitiehen huomattuaan miehen, jota uhri oli pyytänyt soittamaan poliisille.

Silminnäkijää kuultiin myöhemmin tapauksessa todistajana.

Todistajina kuultiin myös muita talon asukkaita, jotka olivat havahtuneet ulkoa kantautuviin tuskanhuutoihin. Naapurit olivat seuranneet välikohtausta asunnoistaan.

Ambulanssin tultua paikalle uhri ei enää reagoinut puheeseen. Poliisin tullessa paikalle hän oli tajuton. Lääkärilausunnon mukaan miehen vammat olivat hengenvaaralliset.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi tekijät, Bengin Tanriverdin ja Ahmet Vurgun molemmat kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin tapon yrityksestä sekä maksamaan uhrille oikeudenkäyntikuluineen yli 18 000 euroa.

Pahoinpitelyn motiivina oli oikeuden mukaan kosto. Toinen miehistä oli seurustellut uhrin serkun kanssa, joka oli hakenut lähestymiskieltoa miehelleen. Uhri oli auttanut naista kiellon hakemiseen liittyvissä asioissa. Oikeus piti uhrin selitystä motiivista uskottavana. Osapuolet kertoivat tapahtumien kulusta hyvin eri tavalla.

Toinen miehistä myönsi syytteet osin, mutta ei myöntänyt lyöneensä pään alueelle. Toinen kiisti syytteen kokonaan.

Vastaajien mukaan uhrissa havaitut jäljet olivat aiheutuneet kaatumisesta. Pään alueella oli vastaajien mukaan jälkiä miehelle ulkomailla hiljattain tehdystä hiustensiirrosta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut