Poliitikot pohtivat: Uhkaako 200 euron Espoo-lisä tasa-arvoa ja kotoutumista?

Kotihoidontuen Espoo-lisän vaikutus tasa-arvoon ja naisten työllistymiseen askarruttaa valtuutettuja. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Seppo Korkman

Heikentääkö Espoon maksama kotihoidontuen Espoo-lisä tasa-arvoa? Tähän kysymykseen haluavat selvyyttä valtuustokysymyksellään kokoomuksen Henrik Vuornos ja vihreiden Saara Hyrkkö.

Kysymyksessä muistutetaan, että tuki edistää paitsi lasten kotihoitoa, myös kotiin jäävän vanhemman pysymistä työmarkkinoiden ulkopuolella.

Tutkimusten mukaan valtakunnallisesti kotihoidon käyttäjistä yli 90 prosenttia on naisia.

Kysyjät peräävätkin tietoa siitä, kuinka suuri osuus kotihoidontuen käyttäjistä Espoossa on naisia ja vaikuttaako tuki mahdollisesti sukupuolten tasa-arvon toteutumiseen palkoissa ja eläkkeissä.

Valtuutetut epäilevät myös, että kotihoidontuki voi osaltaan vaikuttaa kielteisesti maahanmuuttajien integroitumiseen Espoossa. Kysymyksessä perätääntietoa siitä, mikä on maahanmuuttajien osuus kotihoidontuen käyttäjistä Espoossa.

Espoo maksaa kotihoidontukea saaville Espoo-lisää, joka on perheen nuorimmalle alle 3-vuotiaalle lapselle 200 euroa kuukaudessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut