Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisella Foxylla on yli 5 000 Instagram-seuraajaa – näin teet lemmikistäsi julkkiksen

SUOSIKKI Matinkylässä asuva corgi tunnetaan Japanissa asti.

Matinkylässä asuvalla Anna Ruusulla on Instagram-kuvapalvelussa 50 seuraajaa. Hänen koirallaan, Foxy-corgilla, on seuraajia jo yli 5000. Ympäri maailmaa halutaan katsella kuvia Foxyn ihan tavallisesta koiranelämästä.

– Foxyn suosio yllätti minut täysin. Se on julkkis, vaikka on vasta puolivuotias, nauraa Ruusu.

Lemmikkien tilit ovat Instagramia parhaimmillaan."

Sosiaalisen median asiantuntija, Instagram-kouluttaja Johanna Janhonen ei ihmettele Foxyn seuraajien määrää.

–Kyseinen Instagram-tili on erittäin taitavasti tehty nimeä myöten. Se nousee esiin corgi-hauilla ja englanniksi tehty profiilikuvaus houkuttelee seuraajia myös ulkomailta. Kuvateksteissä on käytetty kansainvälisten koiraharrastajien suosimia hashtageja eli avainsanoja, joten kuvat tulevat esiin koiraharrastajien tekemissä hauissa.

Ruusu kertoo halunneensa perustaa Foxylle oman Insta-tilin, jotta voisi tallentaa koiransa kasvun vaiheita. Ensimmäiset kuvat jaettiin Foxyn ollessa pikkupentu.

–Vauvat ja pennut vetoavat ihmisten tunteisiin. Pentukuvat saavat enemmän tykkäyksiä kuin kuvat täysikasvuisista koirista, uskoo Janhonen.

Instagram on hyvän mielen somepalvelu ja lemmikkien tilit ovat Janhosen mukaan Instagramia parhaimmillaan.

–Siinä missä Facebookissa joku voi jakaa ahdistavia linkkejä, Instagramissa sisällöt ovat yleensä hyvin positiivisia. Siellä korostuvat harrastukset, maisemakuvat ja eläinkuvat.

Janhonen kannustaakin luomaan tilin koiralle, kissalle tai omalle harrastukselle.

–Instagram-tili tavoittaa ihmiset, joilla on sama mielenkiinnon kohde. Seuraajilta ja seurattavilta saa omaan harrastukseen liittyvää tietoa, inspiraatiota, kannustusta ja myötäelämistä. Tili saattaa tehdä harrastuksesta astetta hauskemman ja sen avulla voi saada uusia tuttavia, jopa ystäviä.

Niin on käynyt Ruusullekin. Foxyn tilin kautta hän on saanut ystävän muun muassa Japanista.

–Myös japanilaisella ystävälläni on corgi. Kyselemme säännöllisesti toistemme ja koiriemme kuulumisia.

Foxyn Instagram löytyy täältä