Kampus tuo säpinää Myllypuroon

Koko Myllypuro on mukana uuden opiskelupaikan suunnittelussa.

Ensihoitajaksi opiskeleva Katja Henttinen odottaa uuden kampuksen tuovan säpinää Myllypuroon, jossa hän itsekin asuu. Else Kyhälä

Tiina Örn

Myllypuron veistoksellinen maamerkki ja arkkitehtuurinen kohokohta. Niin kuvaa Myllypuroon valmistuvaa Metropolian kampusta projektijohtaja Simo Hoikkala

Eikä siinä vielä kaikki. Kampuksen pääovelta avautuu katumainen sisätila, jossa tarjottavia palveluja voi käyttää kuka tahansa.

–Kirjasto on avoin kaikille, samoin kampukseen avattava ravintola ja kahvila. Myös opiskelijayhdistys tulee pitämään kahvilaa, jonne voi poiketa, Hoikkala kertoo.

Oppilaitoksessa on muiden muassa optikon, suuhygienistin ja apuvälinetekniikan vastaanotto. Palvelut nivotaan yhteen sosiaali- ja terveysalan opetuksen kanssa.

Kampuksella on myös rakennus- ja kiinteistöalan opetusta.

– Voimme tehdä erilaisia selvityksiä ja yrityksen toimintaa kehittäviä opiskelijaprojekteja konsulttitoimistoille ja rakennusalan yrityksille. Ei kuitenkaan sellaisia töitä, joissa säädökset edellyttävät tutkintopätevyyttä. Emme esimerkiksi voi myydä pientalon lopullisia suunnitelmia, Hoikkala selvittää.

Yritykset voivat hyödyntää myös rakennus- ja talotekniikan laboratorioiden palveluja.

Hoikkalan mukaan ei ole sattumaa, että rakennukseen tulee juuri kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan opetusta.

–Siinä on ajateltu rakennetun ympäristön terveellisyyttä, synenergiaetua. Rakentaminen ja hyvinvointi liittyvät tiiviisti yhteen.

Palveluiden tarjoaminen ja yhteistyö eri alojen välillä hyödyttävät myös opiskelijoita.

– Oppimistiloissa pyritään simuloimaan työelämää. Talossa on suunnittelutoimistoiksi kutsuttavia tiloja. Rakennukseen tulee varustustasoltaan käytännössä ihan oikea sairaala.

"Uudet tilat tuovat paljon hyvääniin kaupunginosalle kuin opiskelijoille."

Metropoliassa ensihoitajaksi opiskeleva Katja Henttinen pohtii, että uuden kampuksen luokkatilat ovat varmasti paremmin moderniin opetustapaan sopivia. Vanhoja tiloja kun ei pystytä täysin modernisoimaan.

Henttinen uskoo, että uudet tilat tuovat myös paljon muuta hyvää, niin kaupunginosalle kuin opiskelijoille.

–Yhteisöllisyys ja kollegiaalisuus lisääntyvät varmasti. Samassa paikassa opiskellaan yhteistyössä eri aloja. Siitä on kaikille hyötyä.

Tilat tuhansille

Metropolia-ammattikorkeakoulun kampuksella on tilat jopa 6 000 opiskelijalle.

Kampusalue rakennetaan osittain metroradan päälle.

Myllypuroon sijoittuvat Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnot, korkeakoulun johto ja yhteiset keskitetyt palvelut.

Kampusalue valmistuu kahdessa vaiheessa 2018–2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 7. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 8. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 9. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 10. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 11. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 12. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 13. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.