Kampus tuo säpinää Myllypuroon

Koko Myllypuro on mukana uuden opiskelupaikan suunnittelussa.

Ensihoitajaksi opiskeleva Katja Henttinen odottaa uuden kampuksen tuovan säpinää Myllypuroon, jossa hän itsekin asuu. Else Kyhälä

Tiina Örn

Myllypuron veistoksellinen maamerkki ja arkkitehtuurinen kohokohta. Niin kuvaa Myllypuroon valmistuvaa Metropolian kampusta projektijohtaja Simo Hoikkala

Eikä siinä vielä kaikki. Kampuksen pääovelta avautuu katumainen sisätila, jossa tarjottavia palveluja voi käyttää kuka tahansa.

–Kirjasto on avoin kaikille, samoin kampukseen avattava ravintola ja kahvila. Myös opiskelijayhdistys tulee pitämään kahvilaa, jonne voi poiketa, Hoikkala kertoo.

Oppilaitoksessa on muiden muassa optikon, suuhygienistin ja apuvälinetekniikan vastaanotto. Palvelut nivotaan yhteen sosiaali- ja terveysalan opetuksen kanssa.

Kampuksella on myös rakennus- ja kiinteistöalan opetusta.

– Voimme tehdä erilaisia selvityksiä ja yrityksen toimintaa kehittäviä opiskelijaprojekteja konsulttitoimistoille ja rakennusalan yrityksille. Ei kuitenkaan sellaisia töitä, joissa säädökset edellyttävät tutkintopätevyyttä. Emme esimerkiksi voi myydä pientalon lopullisia suunnitelmia, Hoikkala selvittää.

Yritykset voivat hyödyntää myös rakennus- ja talotekniikan laboratorioiden palveluja.

Hoikkalan mukaan ei ole sattumaa, että rakennukseen tulee juuri kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan opetusta.

–Siinä on ajateltu rakennetun ympäristön terveellisyyttä, synenergiaetua. Rakentaminen ja hyvinvointi liittyvät tiiviisti yhteen.

Palveluiden tarjoaminen ja yhteistyö eri alojen välillä hyödyttävät myös opiskelijoita.

– Oppimistiloissa pyritään simuloimaan työelämää. Talossa on suunnittelutoimistoiksi kutsuttavia tiloja. Rakennukseen tulee varustustasoltaan käytännössä ihan oikea sairaala.

"Uudet tilat tuovat paljon hyvääniin kaupunginosalle kuin opiskelijoille."

Metropoliassa ensihoitajaksi opiskeleva Katja Henttinen pohtii, että uuden kampuksen luokkatilat ovat varmasti paremmin moderniin opetustapaan sopivia. Vanhoja tiloja kun ei pystytä täysin modernisoimaan.

Henttinen uskoo, että uudet tilat tuovat myös paljon muuta hyvää, niin kaupunginosalle kuin opiskelijoille.

–Yhteisöllisyys ja kollegiaalisuus lisääntyvät varmasti. Samassa paikassa opiskellaan yhteistyössä eri aloja. Siitä on kaikille hyötyä.

Tilat tuhansille

Metropolia-ammattikorkeakoulun kampuksella on tilat jopa 6 000 opiskelijalle.

Kampusalue rakennetaan osittain metroradan päälle.

Myllypuroon sijoittuvat Metropolian rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnot, korkeakoulun johto ja yhteiset keskitetyt palvelut.

Kampusalue valmistuu kahdessa vaiheessa 2018–2019.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut