Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palkittu peruskorjaus osoittautui hutiloinniksi – Tapiolan uimahalli kiinni jälkien korjailun vuoksi kuukausia pidempään

REMONTTI Kymmenen vuotta sitten tehty suuri peruskorjaus oli hutilointia.

Tapiolan uimahallin tämänkään vuoden remontti ei valmistu suunnitellussa aikataulussa. Hallin piti aueta marraskuun alussa.

Uimahallipäällikö Ari Jaakkola ei uskalla tässä vaiheessa luvata mitään varmaa aukeamispäivää.

–Tämän hetken tietojen mukaan halli saadaan auki helmi–maaliskuun vaihteessa, Jaakkola toteaa.

Uimahallia korjattiin vuosi sittenkin. Silloin piti korjata altaiden laatoitus, uusia ilmanvaihto ja pesutilat.

Vuosi sitten laatoitustöiden edetessä tuli ilmi ongelmia. Tuolloin päätettiin tehdä vain pakolliset korjaukset, jotta halli saadaan auki.

Tänä kesänä remontti piti viedä loppuun. Tälläkin kertaa on löytynyt lisää ongelmia. Huonoa työtä on aikoinaan tehty muuallakin kuin isossa altaassa

–Jäljet johtavat isoon noin 10 vuotta sitten tehtyyn peruskorjaukseen. Se tehtiin Museoviraston ohjeiden mukaan. Pinnat ovat kauniit, mutta niiden alla on hutiloitu, uimahallipäällikkö selvittää.

Hän lupaa, että nyt remontti tehdään loppuun asti kunnolla.

–Emme saa olla tässä samassa tilanteessa taas viiden vuoden päästä.

Tapiolan uimahallissa piti järjestää koululaisten uimaopetusta. Niitä on Jaakkolan mukaan siirretty Leppävaaran ja Keski-Espoon halleihin niin paljon kuin niihin on saatu mahtumaan.

Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema Tapiolan uimahalli valmistui vuonna 1965. Museovirasto oli reilut kymmenen vuotta sitten tiiviisti mukana rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi luokitellun uimahallin peruskorjauksessa.

Korjaukseen antoi raamit se, että hallin allaspuoli, julkisivut ja vesikaton korkeus oli suojeltu. Museovirasto piti kiinni esimerkiksi siitä, että uusien laattojen tulee olla entisen näköisiä ja kokoisia. Sen vuoksi osa laatoista teetettiin mittatilaustyönä.

Halli avattiin loppuvuodesta 2005 lähes kaksi vuotta kestäneen ja yhdeksän miljoonaa euroa maksaneen peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen.

Työ palkittiin taitavasta restauroinnista Europa Nostran ja Euroopan unionin yhteisellä kulttuuriperintöpalkinnolla vuonna 2008.

Tämän peruskorjauksen jälkiä on korjattu aikaisempinakin vuosina moneen kertaan.