Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golfyhtiölle 200 000 euron tappio: Sadat pelaajat myivät osakkeensa veroparatiisiin – "Petos"

RIITA Osasta golfyhtiöiden osakkeita on tullut ongelmajätteeseen verrattavaa tavaraa. Omistuksista pyritään eroon erikoisin keinoin.

Golf oli 1990-luvulla suurta muotia ja moni suomalainen osti innokkaana kalliita osakkeita golfkenttäyhtiöistä. Nyt harrastus on muuttunut joillekin velkavankeudeksi, sillä osakkeista ja niihin liittyvistä vuosimaksuista on vaikea päästä eroon.

Jo pitkään golfväkeä puhuttanut ilmiö pulpahti esiin, kun Pornaisissa sijaitseva Kotojärvi Golf päätti antaa 20 iäkkäälle osakkeenomistajalleen mahdollisuuden luopua golfosakkeestaan Päätös on seurausta pitkästä kiistasta, kertoo Keski-Uusimaa-lehti.

Ensinnäkin sisäinen arvostelu kenttäyhtiön suuromistajaa ja hallituksen puheenjohtajaa Björn Fredrikssonia kohtaan on kasvanut viime vuosina.

Fredriksson pitää lähipiireineen hallussaan kenttäyhtiössä niin suurta osakepottia, että se takaa käytännössä päätösvallan yhtiössä.

Fredrikssonin ja lähipiirin osakepotti on ei-aktivoitu eli osakkeista ei tarvitse maksaa vastikkeita.

Toinen ja painavampi syy on veroparatiisina tunnetulle Seychellien saarelle ulottuva erikoinen osakaspako.

Kotojärvi Golfista on kaikonnut lyhyessä ajassa satoja pienosakkaita. He ovat myyneet osakkeensa Seychellien saarivaltioon rekisteröidylle Nordic Golf Investment -yhtiölle. NGI on puolestaan jättänyt vastikkeita maksamatta jopa 200000 euron edestä.

Ostamalla osakkeet takaisin itselleen kenttäyhtiö yrittää nyt pysäyttää tappiollisen osakepaon.

Fredrikson pitää toimintaa petoksellisena.

–Ongelmallista tässä päätöksessä on se, että kaikkia pitäisi kohdella tasapuolisesti. Mutta tämä petos tässä taustalla on, Björn Fredriksson kommentoi.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa-lehti.