Espoon korkeimman asuinkerrostalon huippu odottelee vielä ostajia

Asuminen Yksiöt ovat menneet kaupaksi Niittykumpuun valmistuvasta 24-kerroksisesta talosta.

Kiira Koskela

Niittykumpuun rakentuvan jättimäisen kerrostalon kahdeksannessa kerroksessa käytävät ovat vielä harmaat ja hämärät, mutta seinät ovat jo pystyssä ja ikkunalasit on nostettu sisään odottamaan asennusta. Yhdeksättä kerrosta työstetään vielä taivasalla.

Niittykumpuun valmistuu kerros kerrallaan Espoon korkein asuinkerrostalo Niittyhuippu. Työsarkaa riittää, sillä rakennukseen tulee kerroksia yhteensä 24. Valmista pitäisi olla syksyllä 2017.

Ruuhkaa on 16. kerrokseen saakka.

Tässä vaiheessa rakennuksen 200 asunnosta reilut 60 prosenttia on myyty, kertoo myyntipäällikkö Niina Koivisto SRV:ltä. Kerrokset 3–10 SRV on myynyt Satolle, joka laittaa asunnot vuokralle.

Ylemmissä kerroksissa on SRV:n asuntoja, joista erityisesti yksiöt ovat tehneet kauppansa. Sen sijaan kaksioita ja kolmioita on vielä jäljellä.

–Kysyntää on ollut mukavasti. Ruuhkaa on 16. kerrokseen saakka, Koivisto sanoo.

Ylimpään kerrokseen ei ole toistaiseksi löytynyt asukkaita, mutta 22. ja 23. kerroksesta asuntoja on jo myyty.

–Hintahan nousee, mitä korkeammalle mennään. Kerrokseen 24 ei ole kukaan vielä uskaltautunut, eli huipulla olisi tilaa, Koivisto toteaa.

Niittyhuippu sijaitsee tienristeyksen vieressä ja Länsiväylän lähellä. Koiviston mukaan liikennemelu ei kuitenkaan ole asunnoissa ongelma, eikä meluhaitoista voida hänen mielestään puhua.

–Parvekkeet on lasitettu, eli nekin jo vievät liikenteen melua. Parvekkeet myös suurenevat, mitä korkeammalle mennään, hän sanoo.

Samalla kun Niittyhuippu rakentuu, muuttuu myös sitä ympäröivä alue huomattavasti.

Niittykummun metroaseman yhteyteen tulee Niittyhuipun lisäksi 12-kerroksinen asuinkerrostalo sekä yksikerroksinen kauppakeskus, joka korvaa purkutuomion saaneen Niittytorin ostoskeskuksen.

Vanhaa ostaria aletaan purkaa heti uuden kauppakeskuksen avattua ovensa keväällä 2017 ja paikalle rakennetaan asuntoja. Nykyiset Niittytorin yritykset voivat jatkaa toimintaansa tähän asti.

Osa vanhan ostoskeskuksen toimijoista siirtyy uuteen metrokeskukseen, sanoo asiakkuusjohtaja Toni Kankare SRV:ltä.

–Samoja ketjuja on siirtymässä. Esimerkiksi Kesko, Alko ja R-kioski siirtyvät uuteen keskukseen, hän kertoo.

Profiililtaan uusi keskus on Kankareen mukaan hyvin samanlainen kuin Niittytori. Tulossa on esimerkiksi ravintoloita ja kukkakauppa.

Niittykummun metrokortteli

Niittykumpuun rakentuu Espoon korkein asuinkerrostalo Niittyhuippu, johon tulee 24 kerrosta maan päälle sekä kaksi kellarikerrosta. Valmistumisaika on syksyllä 2017.

Niittyhuipun lisäksi alueelle valmistuu 12-kerroksinen kerrostalo.

Vanha ostoskeskus puretaan, ja sen tilalle rakennetaan asuintaloja. Purkutyöt alkavat, kun uusi kauppakeskus on valmis keväällä 2017.

Metroaseman yhteyteen tulee yksikerroksinen kauppakeskus, jonne tulee päivittäiseen asiointiin liittyviä palveluja, kuten ruokakauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.